Primer pla del cartell d'un taxi

Diverses persones agredeixen brutalment un taxista de servei a Catalunya

Els fets van passar divendres a la matinada a Sabadell

El passat divendres a la matinada es va produir una brutal agressió a un taxista de Sabadell. L'agressió hauria estat comesa per dos individus, tot i que la víctima creu que hi podria haver hagut més participants en la pallissa que va rebre. Ha estat el taxista qui ha explicat el seu testimoni al mitjà iSabadell i té clar que es va tractar d'un atac premeditat.

Tot plegat comença a les 03.30 hores de la matinada de divendres. Jacinto Martínez, taxista sabadellenc, expresident de Ràdio Taxi a Sabadell i amb una trajectòria de 18 anys, es trobava de servei. En aquella hora, va recollir dos joves que per fer un trajecte de Torre-Romeu a Barberà del Vallès. El taxista es va anar posant en alerta durant el recorregut per l'actitud dels dos clients: un d'ells es trobava al seient del copilot i l'altre a la part posterior.

Segons explica Jacinto, un dels clients no duia mascareta i li van dir que els deixés a una zona que no té una escapatòria ràpida. Durant el trajecte, un dels clients va avisar amb el mòbil a una altra persona que estaven a punt d'arribar amb un taxi. L'agressió es va acabar produint quan el taxista havia arribat al destí indicat pels clients.

Quan es va girar cap a ells per informar-los del preu del viatge, el jove que es trobava al seient del copilot el va ruixar amb gas pebre. L'altre client va aprofitar el moment per clavar-li un cop de puny al cap. «Vaig sortir del cotxe i allí crec que hi havia més nois (no sé quants perquè no veia res) i em van fotre de cops fins que vaig caure a terra», explica.

Després de robar-li dos telèfons mòbils -el personal i el de la feina, amb el qual es comunica amb els companys-, els agressors van marxar. La víctima reconeix que «encara no sé com vaig aconseguir arribar amb el taxi» a l'hospital de Sabadell.

A la clínica sabadellenca s'hi va estar fins l'endemà. D'allà en va sortir amb dues costelles trencades, el nas trencat, 7 punts al cap i el llavi partit. Ara haurà de fer repòs fins que no es pugui reincorporar a la feina.

Tot i l'agressió, Jacinto Martínez assegura que seguirà conduint el taxi, tot i que admet que en els últims temps han augmentat els casos de violència. Per frenar aquest augment, el taxista proposa idees com incorporar càmeres de videovigilància als taxis.