José Carlos Gozalbes

Dol al futbol espanyol: mor José Carlos Gozalbes amb només 42 anys

El coordinador del futbol 11 del Reial Múrcia estava greu després de patir un accident cardiovascular

S'acaba de conèixer la mort de José Carlos Gozalbes, coordinador del Reial Múrcia, a l'edat de 42 anys. L'exfutbolista i empleat del club grana va patir un accident cardiovascular dissabte passat, i estava en estat crític. Finalment no ha pogut superar les seqüeles, i ha mort.

Conegut com a 'Pipa', Gozalbes va arribar al Reial Múrcia el 2017 després d'haver treballat en el foment del futbol base a la regió. Coneixedor com a pocs del futbol murcià, va aplicar la seva experiència en el seu nou camí a l'equip grana. La seva mort ha provocat una gran consternació a l'entorn.

El Reial Múrcia ha emès un comunicat lamentant la pèrdua d'aquest empleat tan estimat i respectat. La seva vida va estar sempre lligada al futbol primer com a jugador, després com a entrenador, i finalment com a director esportiu i coordinador. El 'Pipa' Gozalbes ha mort a la seva Caravaca natal.

 

Dol al Reial Múrcia

El futbol murcià portava des de dissabte passat contenint la respiració pel greu estat en què es trobava José Carlos Gozalbes. El coordinador de futbol 11 del Reial Múrcia es va esvair a casa seva a Caravaca fruit d'un accident cardiovascular. Aquest migdia han notificat la seva mort.

Muntatge José Carlos Gozalbes
Gozables estava vinculat al Reial Múrcia des de fa anys | Catalunya Diari

«Avui és un dia de profunda tristesa per a l'entitat», ha expressat el Reial Múrcia mitjançant un comunicat. «Se'n va una persona important, que sempre va transmetre els seus valors, alegria i amor per aquest esport». Així s'ha acomiadat el club del seu coordinador, mort amb només 42 anys.

«Tots el recordaran pel seu companyonia i feina», segueix el comunicat, «quedant a la nostra memòria tots els moments viscuts al seu costat durant tots aquests anys». El club ha decretat tres dies de dol per la seva mort. També ha suspès tots els actes previstos per als pròxims dies.

Tota una vida al futbol

La mort del 'Pipa' Gozalbes ha causat un profund pes a l'entitat, que ja li està preparant un homenatge. Serà diumenge vinent, amb motiu del partit de segona divisió que enfrontarà el Reial Múrcia contra el Puertollano. A la prèvia de la trobada tindran un record per a ell.

Abans d'aterrar al club, Gozalbes va ser director esportiu de l'Associació Nord-oest i Rio Mula. Es tracta d'una entitat que té com a missió promocionar el futbol base a la zona geogràfica del nord-oest de la comunitat murciana. Alberga localitats com Bullas, Calasparra, Caravaca, Moratalla, Mula i Cehegín.

José Carlos Gozalbes amb un nen
Gozalbes estava lligat al futbol base murcià | Cedida

A més, Gozalbes també va ser membre del departament de desenvolupament del Southampton anglès a Espanya. En la seva etapa al Reial Múrcia va entrar a les categories inferiors des d'aleví fins a juvenil, abans de ser nomenat coordinador del futbol 11. Aquest és el càrrec que ostentava fins al moment de la seva mort.

Va jugar en diversos equips

José Carlos 'Pipa' Gozalbes va iniciar el seu camí al món del futbol com a jugador. Va jugar als equips Alhameño, Calasparra, Beniel, Alquerías, Blanca i Calasparra, a les demarcacions de mitjapunta i interior esquerre. Després de penjar les botes va tenir clar que volia continuar vinculat a l'àmbit futbolístic.

La notícia de la seva mort no ha trigat a arribar fins a tots els racons del futbol murcià. El 'Pipa' va deixar empremta al futbol base, i molts equips de la regió ja han transmès els seus condols per la seva mort. La Federació de Futbol de la Regió de Múrcia també ha expressat el seu pes per la pèrdua.