Bryan Dodien

Dol al món del futbol: Mor amb només 17 anys en Bryan, una jove promesa

Bryan Dodien, planter de la Juventus, perd la vida a causa d'un càncer

El futbol internacional està de dol per allò que ha passat durant les últimes hores al nord d'Itàlia. Bryan Dodien, futbolista del planter de la Juventus, ha mort víctima d'un càncer. La promesa de l'equip blanc no ha pogut superar el càncer que arrossegava des de l'any 2015.

Al club italià tots ploren la primera pèrdua d'un jugador tan jove i amb tanta projecció com Bryan Dodien. Sens dubte, una situació difícil per a l'equip del nord d'Itàlia, que ha acompanyat a Dodien durant tota l'etapa de la malaltia. 

Bryan Dodien era un clar exemple de noi lluitador contra les adversitats. Amb tot just onze anys li van diagnosticar un càncer i, sent només un nen, va haver de deixar el futbol.

A partir d'aquest moment, Bryan Dodien es va centrar a superar aquesta malaltia, fet que el va tenir apartat durant un temps del futbol. Tot va ocórrer en l'època en què el francès Paul Pogba jugava a la Juventus de Torín i es va preocupar molt pel jove.

En aquell temps, l'internacional gal va conèixer en primera persona el terrible cas del petit Bryan. Un jugador de les categories inferiors del club italià que sempre va lluitar per curar-se, tot i la gravetat de la seva malaltia.

El gener de 2019, tot eren bones notícies i es publicava que Bryan Dodien havia vençut el càncer i tornava als terrenys de joc. Però, tot era una simple il·lusió, perquè el maleït càncer no havia desaparegut completament i va tornar a deixar fora de l'esport a Dodien.

Avui, la Juventus i tot el món del futbol han rebut un xoc amb la notícia de la seva mort, amb només 17 anys.

El missatge de Paul Pogba després de la mort del planter de la Juventus

L'any 2019, Dodien va vèncer al càncer i va poder tornar als terrenys de joc. El seu amic Paul Pogba va enviar a Twitter aquest missatge.

«Quina benedicció veure que Bryan va vèncer al càncer i que avui jugarà el seu primer partit amb la Juventus Sub-15. Tan orgullós de tu, el meu amic. Gràcies per ser una inspiració tant per a mi com per a molts altres. Espero veure't aviat!», li desitjava el futbolista gal.

Paul Pogba ha donat suport dia rere dia al jove jugador de la Juventus, i fins i tot li va dedicar un gol. El jugador es va aixecar la samarreta i va mostrar un missatge cap al jove: «Bryan estic amb tu», deia el lema.

Després de la seva recaiguda, tots han lamentat la mort de Bryan Dodien, sobretot per ser tan jove. Un succés que ha deixat paralitzat al club i al món del futbol. A més, un dels que més ha patit la mort ha estat Pogba, que l'ha volgut recordar a les seves xarxes socials.

«És la notícia més trista, totes les meves oracions van per als seus éssers estimats. Perdre a algú que estimes mai és fàcil, mai t'oblidaré. Vas lluitar molt, vas ser fort, un exemple per a tots», deia el missatge de l'internacional amb la selecció de França.

El Reial Madrid envia el seu condol per la mort de Bryan Dodien

D'altra banda, altres clubs d'alt nivell també han volgut recordar la figura del jove mort a causa de càncer. Entre ells, el Reial Madrid també ha lamentat «profundament» la pèrdua del jugador de la Juventus mitjançant un tuit.

En aquest tuit, el club blanc ha expressat el seu condol «a familiars i éssers estimats, als seus companys i al seu club», deia el missatge de condol.