Imatge de l'Institut de Matadepera

Dol en un institut català per la mort d'un professor: «Et trobarem a faltar»

L'Institut de Matadepera ha manifestat la tristesa de tot l'equip docent i directiu per la mort de Ricard Casasayas, professor terrassenc de filosofia amb una llaga trajectòria al centre

Dol a l'Institut de Matadepera, al Vallès Occidental, per la mort de malaltia d'un professor estimat al centre, Ricard Casasayas Coll. Veí de Terrassa, Casasayas ha traspassat aquest cap de setmana a l'edat de 63 anys. La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest mateix dilluns, 23 d'agost, a dos quarts de quatre de la tarda, al temple del Cementiri de Terrassa, segons ha informat 'Món Terrassa'.

El centre educatiu de Matadepera ha manifestat la tristesa de tot l'equip docent i l'equip directiu per la pèrdua de Casasayas, professor de filosofia a l'institut des de l'any 2007. Al llarg dels catorze anys de docència al centre, el professor també havia exercit el càrrec de coordinador del curs de segon de Batxillerat i havia estat el cap del departament de Ciències Socials.

L'Institut de Matadepera ha fet saber la notícia a través de Twitter

L'Institut ha fet saber la notícia a través d'una piulada de Twitter, en què escriu que serà enyorat. El centre dedica a Ricard Casasayas una descripció: «Serè, positiu, culte, empàtic i conciliador. Un exemple fins i tot en la seva malaltia», manifesta el missatge.

Alumnes, professors, veïns, entre altres, han acomiadat a Casasayas

Diversos alumnes, professors, regidors de l'Ajuntament i entitats, tals com el Punt Jove de la localitat o l'Associació de Veïns Cavall Bernat, s'han fet ressò de la desaparició de Ricard Casasayas. També se n'ha acomiadat l'Ajuntament. Alguns usuaris han respost a la piulada del centre educatiu per demanar que el professor descansi en pau, per destacar-ne la qualitat humana i per fer una forta abraçada als familiars, als amics i als alumnes.

Les persones que han escrit missatges d'acomiadament a Ricard Casasayas han destacat l'afecte mutu que es tenien. Una professora retirada i col·laboradora del centre ha destacat que sempre se l'escoltava «amb molta atenció i respecte», i que es van trobar pel carrer temps enrere. «Érem conscients que ens acomiadàvem», escriu la usuària, fent referència a la malaltia que Casasayas patia.