Imatge d'un rescat en una platja

Mor un nen de 12 anys mentre bussejava a Eivissa

El menor estava en una zona rocosa de la platja mentre el seu pare feia pesca submarina

Un nen de 12 anys ahir va morir ofegat al mar quan estava amb un familiar. La tragèdia ha tingut lloc a Eivissa, més concretament a la localitat costanera de Portinatx, a prop de la platja des Port.

La informació que s'ha donat fins ara és que el nen estava bussejant quan va patir un accident. No va poder resoldre-ho ell mateix i es va acabar ofegant.

Se sap que era de nacionalitat francesa i que estava amb el seu pare, que feia pesca submarina. Amb ells també hi havia el patró de l'embarcació amb la qual havien anat al mar.

Pel que sembla, quan el nen va tenir l'accident, el seu pare i el patró de la barca estaven fent immersions a pulmó a l'aigua per a practicar la pesca submarina.

Segons la investigació dels fets, el menor hauria tingut un problema amb l'equip de busseig.

Tal com han explicat fonts coneixedores del cas, el nen s'hauria enganxat amb els ploms de l'equip que portava en unes roques. Estava fent immersions en una zona rocosa.

Com que es va quedar enganxat amb les roques, no va poder deixar-se anar per si mateix i no va poder pujar a la superfície. No s'ha especificat quant de temps va estar sota l'aigua sense poder respirar.

Així doncs, van ser els dos homes que anaven amb ell, el pare i el patró de l'embarcació, els que el van treure de l'aigua.

Tots dos eren allà fent pesca submarina i, quan es van adonar de la situació, van acudir immediatament al lloc on era el nen.

Van aconseguir desenganxar-lo de les roques i pujar-lo a la superfície, però ja estava en un estat molt greu. No van poder fer res per a reanimar-lo.

Van demanar auxili, però ningú va ser capaç de salvar la vida del menor, que presentava símptomes d'ofegament.

Es van alertar, per tant, els serveis d'emergències. Els efectius sanitaris que es van desplaçar fins allà van atendre el nen, però va ser impossible salvar-li la vida.

Així doncs, l'únic que van poder fer va ser certificar la mort del menor. Una nova tragèdia que l'estiu ha deixat a les illes Balears.

Cal recordar que aquest estiu ja hi ha hagut diverses morts per ofegament a les illes. De fet, només en l'últim mes han perdut la vida dues persones més a les platges de la zona.

Una dona de 72 anys i un home de 60 van morir ofegats mentre es nedaven en dues platges diferents de Mallorca.

Un noi de 15 anys, greu després d'enfonsar-se bussejant a Tarragona

Aquest cap de setmana, però, ha tingut lloc un succés semblant. Per desgràcia, un altre menor d'edat va tenir un accident al mar mentre bussejava.

En aquest cas era un noi de 15 anys, d'origen portuguès, que era amb la seva família en una platja de Tarragona. Era la primera vegada que feia busseig i, per algun problema que de moment es desconeix, el noi es va enfonsar al mar i no en va poder sortir.

En aquest cas, per sort, el van poder treure de l'aigua a temps, però va haver de ser traslladat d'urgència a l'hospital, on va ser ingressat en estat greu.

De moment no s'han donat més novetats sobre l'estat de salut del menor.