Primer pla del bomber Jorge Corbacho

Dolorós adeu a Jorge, el bomber mort en el seu primer servei

Jorge Corbacho Mauricio, veí de Vigo de 25 anys, era un apassionat del surf i l'atletisme

Jorge Corbacho Mauricio, el bomber en pràctiques mort dimarts en el primer servei, va rebre ahir l'últim adeu. Els seus companys el van homenatjar en un acte marcat pel dolor. El jove de Vigo de 25 anys va morir en ser atropellat durant l'extinció de les flames d'un autobús.

El cos de Bombers de Santiago de Compostel·la està enfonsat després de la pèrdua tràgica d'aquest jove. Tot i que acabava d'arribar al cos, es va fer estimar en poc temps i va deixar una empremta profunda. Els seus companys, destrossats, asseguren que mai no oblidaran Jorge ni el seu ímpetu vital.

La desgràcia va caure sobre un noi que defineixen com a una persona fidel i un bon amic. Mentrestant, continuen investigant el desafortunat succés perquè mai més no torni a passar. «Dolor i certa incredulitat» és el sentiment compartit per tothom davant la trista pèrdua del jove.

Va morir el dia de la seva estrena

Jorge Corbacho tenia 25 anys, havia aprovat la part teòrica i ara afrontava les pràctiques per ser bomber. Dimarts era el dia de la seva gran estrena. A les vuit del matí, va sortir cap a Aríns, on s'havia incendiat un autobús urbà sense passatgers.

Era una sortida aparentment fàcil, però tot es va complicar quan l'autobús va cedir i va començar a desplaçar-se costa avall. El vehicle va impactar contra el camió de bombers i va deixar Jorge atrapat. Els seus companys el van rescatar i van iniciar les maniobres de reanimació.

El jove bomber va morir allà mateix, mentre els companys apagaven les flames que s'havien estès per l'entorn. Des del cos de bombers reconeixen que és la primera vegada que passa una desgràcia com aquesta. Un fet completament inusual que, no obstant això, es va emportar la preada vida d'un jove esportista.

Muntatge de Jorge amb els seus companys bombers
Els bombers de Santiago estan desolats per la mort de Jorge. | Catalunya Diari

Silenci dolorós per la seva memòria

Jorge era un apassionat del surf i n'havia fet de monitor durant diversos estius al passat. També li agradava l'atletisme i, especialment, les proves de velocitat. El seu pròxim repte era convertir-se en bomber, una professió per la qual sentia devoció i estimava profundament.

El dolor amb què ahir van acomiadar el jove demostra com d'estimat que era al parc de Ponteareas. Els seus companys van presidir l'acte d'homenatge vestits amb l'uniforme. Les sirenes van sonar per tot arreu i els crespons negres van lluir en senyal de dol i respecte.

Van ser els mateixos bombers de Santiago els encarregats de portar el taüt de Jorge fins al cementiri. També va haver-hi actes d'homenatge i minuts de silenci a Santiago de Compostel·la. Els seus companys es van treure el casc durant el minut de silenci davant del parc del cos de bombers.

Que això no torni a passar

Les autoritats també van presidir la multitudinària concentració en record del jove bomber mort. L'alcalde de Santiago de Compostel·la, Xosé Sánchez Burgallo, va estar present amb altres membres de la corporació. També hi havia personal de Policia Nacional, Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil.

L'ajuntament ha declarat tres dies de dol oficial en senyal del «sentiment compartit de dolor». «És un moment molt trist per a tots, els seus companys estan desolats i nosaltres, també», va afirmar l'alcalde. A més, l'edil va confirmar que hi ha una investigació en marxa per aclarir els fets. «És la primera vegada que passa una cosa així en 160 anys, no hi ha grans dubtes sobre els fets», va afirmar. Tot i això, va mostrar el seu compromís per «analitzar allò que va passar per aprendre'n i que la seva mort serveixi per millorar els procediments». La intenció és que coses així no tornin a passar mai.

Jorge va sortir en aquest servei com a bomber en pràctiques i, per tant, no va prendre part en les tasques d'extinció. Només estava com a observador, però es va veure sorprès per l'impacte de l'autobús. La principal hipòtesi és que la mateixa acció del foc va desactivar el sistema de bloqueig del vehicle.

▶️ Vídeo del dia