Jesús Mari Baranda i Carmen Merino, víctima i possible assassina en el crim de Castrourdiale

Revelen que la dona de l'home decapitat a Castro Urdiales és beneficiària del testament

Mari Carmen Merino hauria enganyat altres homes perquè li donessin diners

Va ser a finals de setembre quan es va destapar el macabre crim que hauria tingut lloc uns mesos abans a la població càntabra de Castro Urdiales. Concretament, va ser el 28 de setembre quan es va localitzar el cap de Jesús Mari Baranda, desaparegut des de febrer, en una caixa a casa d'una veïna. Ràpidament les mirades es van dirigir cap a la seva parella, Mari Carmen Merino, que actualment es troba a presó acusada del seu assassinat. Mentre s'acaba d'aclarir el cas, tot apunta que  podria haver-hi darrere un mòbil econòmic. 

Així ho explica un dels cosins de la víctima, Carlos Ricondo en unes declaracions a 'El Periódico'. Confirma que «Jesús Mari tenia fet un testament a favor ella» i que tot feia creure que Mari Carmen, que l'havia allunyat de la seva antiga dona i els seus fills es quedaria amb tot.  

El cosí d'aquest jubilat tristament mort denuncia com durant mesos Mari Carmen va voler mantenir una teoria falsa sobre la desaparició de Jesús Mari. «S'ha endut 12.500 euros i estarà a Punta Cana amb algunes prostitutes», exclamava. Carlos també sospita que era qui contestava, amb poques paraules com «estic bé» als missatges d'un telèfon mòbil que, curiosament, ella afirmava li acabava de comprar. 

Estafes a anteriors parelles 

Les investigacions policials i periodístiques sobre el passat de la dona podrien confirmar el seu interès purament econòmic en la seva relació. Natural d'un poble de Sevilla, Mari Carmen va arribar a Castro Urdiales després d'un divorci i va conèixer a Jesús Mari a la cafeteria on treballava de cambrera, doncs ell era un dels habituals durant l'esmorzar. La família reconeix que en els 7 anys que van estar junts ella va tenir un alt ritme de vida gràcies a la «bona pensió d'ell».

El treball policial a més ha permès esbrinar que es podria tractar d'una autèntica «estafadora de l'amor». 'El Faro de Vigo' publicava que comptava amb dues detencions a la ciutat gallega el 2013  i 2017, després que dos homes l'acusessin de donar-los diners i que no els hi retornés. Una exparella d'una tia seva de Cadis també la va acusar d'estafar-li 6.000 euros. 

També et pot interessar...