Estación de Time Square

Una dona empeny una altra dona a la via quan arriba el tren: es busca qui és

L'agressora va actuar sense dir res a la víctima mentre esperava a l'andana

El pànic es va apoderar d'una estació de tren a Nova York quan una dona va empènyer de manera sobtada una altra dona a les vies. L'agressió es va produir justament quan el tren estava entrant a l'estació i va causar un gran enrenou.

De moment, no s'ha pogut donar amb la identitat de la dona i s'han difós unes imatges per demanar la col·laboració ciutadana. Ningú entén el motiu per empènyer la víctima contra el tren i abandonar l'estació amb total tranquil·litat.

Els fets són esgarrifosos i posen en evidència el perill latent de les profunditats del Times Square.

Una dona n'empeny una altra a les vies de tren

Times Square és una de les estacions més concorregudes de la ciutat de Nova York. El pànic es va apoderar del lloc quan una dona que esperava a l'andana en va agredir una altra sense dir res.

L'agressora va empènyer la seva víctima a les vies en el precís moment en què un comboi entrava a l'estació. La policia nord-americana ha difós unes imatges de les càmeres de seguretat en el moment dels fets.

Entres les dues dones no hi ha cap mena de contacte verbal. Només l'instant en què l'agressora, sense tremolar-li el pols, llança la víctima a la via.

Els investigadors han qualificat l'empenta com a «no provocada, sense sentit i absurda», i demanen la col·laboració ciutadana per identificar l'agressora.

Sembla que la seva intenció era llençar-la a les vies, però afortunadament la dona va xocar de costat contra el tren i això va evitar que fos atropellada. Ràpidament va ser traslladada a l'hospital, on van tractar les seves ferides, algunes d'elles «lesions físiques greus» a la cara i a les cames.

Identifiquen l'agressora

La policia va analitzar amb detriment totes les imatges que van registrar el moment de l'agressió, així com el camí que va seguir l'agressora. La víctima tenia 42 anys i es trobava a l'estació de metro a les 8:15 quan va ser agredida.

Sembla que la tasca dels investigadors ha donat bons resultats, ja que se sospita d'Anthonia Egregbara, de 29 anys i natural de Queens. La dona va ser identificada i detinguda per la Policia de la Ciutat de Nova York dimarts passat.

La sospitosa s'enfronta a un càrrec d'intent d'assassinat per empènyer la víctima a les vies de tren.

L'Autoritat Metropolitana de Transport (MTA) de Nova York ha emès un comunicat lamentant els fets i demana solucions per a aquest tipus de persones. «La ciutat necessita proporcionar serveis de salut mental addicionals per ajudar les persones que puguin posar-se en perill a si mateixos i a altres».

A més, agraeixen l'excel·lent eficàcia dels investigadors i asseguren que «fa que els passatgers estiguin més segurs». La presumpta agressora passarà a disposició judicial per determinar la seva culpabilitat i la seva possible condemna.