Imatge frontal d'un helicòpter del SEM volant

Ferida greu una dona en patir un accident de muntanya en un refugi de Catalunya

Els Bombers han traslladat l'afectada de Lladorre a l'Hospital Arnau de Vilanova

Aquest diumenge, 18 de juliol, una dona en estat greu va ser traslladada a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per un accident de muntanya. Els fets van passar al refugi de Mont Roig, a la població de Lladorre, al Pallars Sobirà.

Al lloc de l'incident hi van treballar conjuntament el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Bombers de la Generalitat. El SEM va desplaçar-hi una unitat terrestre i els Bombers un helicòpter medicalitzat de l'Equip de Rescat i Intervenció (ERI). La dona ferida greu per l'accident de muntanya va ser desplaçada a l'Hospital Arnau de Vilanova.

Els GRAE han fet més de 25 sortides en aquests 19 dies de juliol

El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya han efectuat més de 25 actuacions per tot el territori català. Només de l'1 al 4 de juliol hi va haver 14 sortides d'emergència.

Els GRAE es dediquen a fer diferents tasques en zones muntanyoses o en llocs de difícil accés. A més, per facilitar les tasques de cures aquest cos especialitzat treballa amb l'Equip de Rescat i Intervenció. És a dir, hi ha un projecte comú entre el SEM i els Bombers.

Segons l'estudi dels investigadors del Departament de Geografia de la URV, Òscar Saladié, Edgar Bustamante i Aaron Gutiérrez, durant el 2020 hi va haver un augment del 40% de rescats en espais naturals respecte als anys 2016-2019. El Parc Natural d'Aigüestortes, l'Estany de Sant Maurici i la zona muntanyosa de l'àrea Metropolitana de Barcelona van ser alguns dels punts amb més afectats.

Només fa 4 dies de l’últim rescat dels GRAE

L'últim rescat dels GRAE va ser 16 de juliol durant l'incendi forestal que hi va haver a Llançà. Els Bombers de la Generalitat van enviar una unitat medicalitzada del SEM i van evacuar diversos efectius. Concretament, es van atendre 2 bombers i un Adf per ferides i per cop de calor.

L'incendi forestal declarat el 16 de juliol a les 13.25 hores del migdia. La zona primigènia va ser a la urbanització de Cau de Llop i es va estendre per la vall de Santa Creu. A la zona cremada s'hi van desplaçar 68 dotacions terrestres i 14 vehicles aeris.

La magnitud de l'incendi va tal que es van veure afectades 415,61 hectàrees. De les quals 402,28 eren dins els límits del Parc Natural del Cap de Creus. A més, hi van treballar diferents cossos com els Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals, el SEM, Policia Local, entre d'altres.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.