Detenen dues dones per robar-li a un jubilat tots els diners del compte al Penedès

Eren mare i filla, i tenien una habitació llogada a la víctima

Imatge arxiu Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra han detingut les dues dones al Montmell.   | Cedida

Dues dones de 52 i 26 anys, mare i filla, han estat detingudes pels Mossos d'Esquadra al Montmell, al Baix Penedès, com a suposades autores d'un delicte d'estafa i un altre de furt. Les dues dones, de nacionalitat espanyola i veïnes del Montmell, van sostreure pràcticament tots els diners que un home de 84 anys tenia al seu compte bancari. La víctima vivia en una habitació llogada a una de les dones.

Segons han explicat els Mossos, les detingudes es van guanyar la confiança de l'home, al qual van acompanyar al banc el novembre de l'any passat per tal d'obtenir el número secret de la seva llibreta i així poder operar als caixers automàtics. Des de meitat del passat mes de desembre, les dones van començar a fer transferències al compte d'una d'elles, amb quantitats que anaven dels 700 als 3.000 euros. Per no cridar l'atenció, feien servir diferents conceptes.

Vuit transferències per un total de 16.700 euros

En total van efectuar vuit transferències per un import de 16.700 euros. El passat 8 d'abril, l'entitat bancària va informar l'home que només disposava de 100 euros al compte. L'home es va veure obligat a demanar un avançament de la pensió, per poder cobrir les despeses bàsiques de manutenció. A banda d'això, la víctima també havia començat a sospitar perquè li faltaven diners en efectiu que tenia a casa per fer compres.

Els Mossos van obrir una investigació, que va confirmar que la titular del compte beneficiari de les transferències és qui les havia gestionat fent ús del número secret de la llibreta de la víctima. Els agents van detenir les dues dones el passat dimecres 15 de maig, i van quedar en llibertat després de declarar a comissaria, amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerides.

També et pot interessar:


Comentaris

envia el comentari