Dos ferits i tres detinguts en una baralla per drogues al centre de Barcelona

Narcotraficants s'han barallat a ganivetades al carrer d'en Robador, al bell mig del Raval

Dos ferits i tres detinguts, el resum de la baralla que aquest vespre ha tornat a centrar el focus al barri del Raval de Barcelona. Concretament, a última hora de la tarda  diverses persones han iniciat una batussa al carrer d'en Robador, al bell mig del cèntric barri de la capital. Les persones que han participat en la baralla, armades amb ganivets, s'han enfrontat per un tema de drogues, segons les primeres investigacions que ha fet la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Quan la policia de la ciutat ha arribat al lloc dels fets ha pogut aturar la baralla i s'han pogut detenir a tres persones de nacionalitat estrangera. Ara s'haurà d'investigar la relació entre elles i també el detonant de la batussa. El SEM ha confirmat que s'han hagut d'atendre diverses persones per ferides d'arma blanca, tot i que de caràcter molt lleu.  Un d'ells ha resultat ferit a la cama i l'altre en una mà.

Els Mossos d'Esquadra també s'han presentat al lloc dels fets per donar suport a les patrulles de la Guàrdia Urbana, que hi han enviat una quinzena d'agents, i que són els que  han assumit les investigacions de la baralla. Mossos i Guàrdia Urbana han pogut acordonar la zona esperant l'arribada dels serveis mèdics i aturar l'enfrontament, evitant que anés a més.

El control de la zona per vendre drogues

Aquesta baralla a ganivetades al centre de Barcelona no és la primera ni, malauradament, sembla que serà l'última. El Raval, com altres zones de Ciutat Vella, s'ha convertit en la zona zero de la inseguretat de la capital de Catalunya. Els narcopisos i els problemes de seguretat que generen s'han multiplicat els darrers mesos tot i que les seguides batudes policials que Guàrdia Urbana i Mossos fan a la zona.

Tot i que encara ha d'avançar la investigació de la baralla d'aquest dijous, tot apunta que es tracta d'una nova batussa entre venedors de droga per controlar la zona. El mes d'abril al Raval un grup de persones es van barallar a cops de ganivet i al mes de juliol, al Gòtic, diverses persones també es van barallar amb armes blanques i trets per drogues.