Imatge de l'incendi a Gerb

Sis dotacions de Bombers treballen en un incendi en una fàbrica de Catalunya

A una zona muntanyosa del nucli de Gerb, una espurna va ser la causa d'un incendi forestal. A Balaguer, aquest dimecres s'ha incendiat una fàbrica

Els Bombers han alertat aquest dimecres al matí de l'inici d'un incendi a Balaguer. Els fets s'han produït en una fàbrica a peu de la carretera C-13, al punt quilomètric 28, al terme de la capital de la Noguera. S'hi han desplaçat sis dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat.

El foc hauria començat a l'interior d'una màquina deshidratadora, on cremava palla. L'avís s'ha produït a dos quarts de dotze del matí, i en les tasques d'extinció han intervingut sis dotacions dels Bombers de la Generalitat. De moment, no hi ha hagut persones ferides, però es desconeix tant l'abast com les causes del foc. 

Un altre incendi a la Noguera, provocat per una espurna

A la mateixa comarca de la Noguera, aquest mateix dimarts a la tarda, es va declarar un incendi forestal que es preveu que va iniciar una espurna. Va ser a la zona muntanyosa de la Penya Espígol, al nucli urbà de Gerb, on aquesta setmana s'han iniciat unes obres per a retirar blocs inestables del vessant.

Segons la hipòtesi dels Agents Rurals en la investigació posterior als incidents, la causa més probable de l'incident és la caiguda d'espurnes donat el fet que s'estava utilitzant una serra radial en les obres. A la zona de l'incendi s'hi van desplaçar vuit dotacions terrestres i quatre d'aèries dels Bombers.

Fa unes setmanes es va produir un episodi semblant a Balaguer. El divendres 21 de maig es van incendiar tres hectàrees de vegetació agrícola per un foc confinat entre camps. Les feines d'extinció van ser ràpides i van durar poc més de dues hores.