Primer plano de la mano de un hombre sujetando un billete de avión en el aeropuerto

Kristian i Amantia, dos nens més segrestats a Tenerife: tenen 10 i 11 anys

Segrestats dos germans a Tenerife

Dos nens han estat segrestats suposadament pel seu pare a Tenerife. Durant l'any es produeixen nombrosos casos de desaparició o segrest, la majoria dels quals queden sense resoldre. 

La situació es veu agreujada quan els implicats en qüestió són menors d'edat. En aquest punt, normalment és un dels dos progenitors qui s'encarrega de dur a terme el delicte. 

Fa pocs mesos, el panorama nacional es va estremir amb la desaparició d'Anna i Olivia a càrrec del seu pare. Després de moltes hores de recerca, un dels dos cossos va ser trobat i va determinar la intencionalitat amb què s'havien produït els fets.

Aquesta setmana, també a l'illa canària va arribar una ordre internacional des d'Alemanya indicant que el parador dels nens segrestats podria ser Tenerife.

El segrest de dos nens alerta Tenerife

Els fets van tenir lloc el 17 de gener d'aquest any. En la denúncia, la mare indica que el segrest l'havia organitzat el pare i tots tres es trobaven en parador desconegut.

Des d'Alemanya, la policia nacional és l'encarregada de la recerca al mateix país. Després de rebre la denúncia, van estudiar el cas i van posar en marxa una recerca exhaustiva per determinar el lloc del segrest.

Fa pocs dies, les autoritats alemanys es van posar en contacte amb el cos de seguretat de Tenerife, on sospiten que es troben els infants. Una de les línies d'investigació indica que el pare hi va fugir per ocultar-se. 

Els menors segrestats són Kristian i Amantia Tosk,  de 11 i 10 anys respectivament. El nen té el cabell castany i curt, ulls marrons i amb ulleres. Per la seva banda, la nena té els cabells castanys i arrissats i els ulls de color marró. 

El dia 15 d'agost, l'Associació SOSdesaparecidos va difondre a Twitter la imatge dels nens i ha confirmat que es tracta d'un segrest parental. Demana que si algú els veu o en sap alguna cosa es posi en contacte amb el número o correu electrònic que han facilitat.

Les autoritats canàries ja es troben immersos en la recerca per trobar els infants el més aviat possible. Demanen la col·laboració ciutadana per acabar amb el patiment de la mare. 

El segrest parental no és un cas aïllat

El cas d'aquests dos nens no és l'únic que s'ha produït arreu del món. Normalment, el segrest parental és una mesura que es pren amb l'objectiu de perjudicar la parella. 

Fa uns mesos, també a Tenerife, Tomàs Gimeno va segrestar les seves dues filles com a venjança contra la mare després del divorci. Les investigacions recents apunten que hauria posat fi a la seva vida i amb la de les menors al mar.

Altres casos, com el de Joana Rivas, corroboren el perjudici anterior. En aquest cas, la mare va decidir endur-se els seus fills lluny de l'exmarit, que l'havia maltractat constantment. 

La intenció de la mare era allunyar els menors del perill del seu pare, però les autoritats ho van considerar segrest i van retornar la custòdia al pare. Després de molts judicis, ella va ser sentenciada a presó per uns fets que suposadament no s'ajusten a la realitat. 

Sigui com sigui, el cert és que aquests esdeveniments commocionen la societat i més quan el final és tràgic. Els pares utilitzen els seus fills com a arma per fer mal a la parella, quan en realitat hauria de vetllar pel seu benestar.