Imatge d'una cinta del 112

Dos morts en dos accidents simultanis a les carreteres de Catalunya

Des del gener són 78 les persones que han mort en sinistres de trànsit

Dues persones van morir en dos accidents de trànsit diferents a última hora d'aquest dimecres, 4 d'agost. Un dels dos incidents va passar a Girona, al Gironès, i l'altre a Santa Cristina d'Aro, a la comarca del Baix Empordà.

El primer accident va succeir a les 22.10 hores, al punt quilomètric 720,2 de la N-II de Girona. L'ocupant d'un cotxe va sortir del turisme i el vehicle que estava circulant darrere seu el va atropellar mortalment. La víctima és un home de 44 anys, veí de Banyoles.

Al lloc dels fets s'hi van traslladar 4 patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra, 2 ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i una dotació dels Bombers de la Generalitat. Les causes del sinistre encara s'estan investigant.

En poc temps es van produir dos sinistres mortals a les carretes catalanes

Pel que fa a l'altre accient mortal a les comarques de Girona, els Mossos van rebre l'alerta a les 22.30 hores. En concret, l'incident va passar al punt quilomètric 5 de la C-65, a l'altura de Santa Cristina d'Aro en sentit Llagostera.

En aquest cas un vehicle va sortir de la via i va bolcar. El conductor i únic ocupant del turisme, de 31 anys i veí de la Calonge, va morir.

Els Mossos d'Esquadra van desplaçar al lloc dels fets 2 patrulles, els Bombers de la Generalitat 2 dotacions i també s'hi van traslladar 2 ambulàncies del SEM.

 

Ja són 78 les víctimes mortals en incidents de tràfic

Des del Servei Català de Trànsit, s'han notificat les dues morts d'aquest dimecres. A més, des de la institució s'ha volgut remarcar: «Amb aquestes víctimes, són 78 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana».

També volen recordar que el Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT) es troba disponible per aquells familiars o altres afectats dels sinistres de trànsit. Aquest servei està obert els 365 dies de l’any i vol oferir d'orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre o conèixer els recursos existents.

Altres serveis que s’ofereixen són rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d’un sinistre de trànsit. El número amb el qual es pot contactar és gratuït, 900 100 268, o també es pot demanar informació a través de la web.