ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Dos operaris morts en caure 40 metres per un barranc amb una grua a València

Les víctimes havien acudit per estabilitzar la muntanya, que havia patit recentment un despreniment
Un helicòpter dels bombers fent un rescat  | Bombers d'Alacant

 

Este divendres, cap a les 11.25 hores, s'ha produït un despreniment en el vessant d'una muntanya en Ares dels Oms, a la comarca dels Serrans, a València, a on hi havia uns operaris treballant amb una grua, que ha bolcat. Després de rebre l'avís, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha mobilitzat una ambulància de Suport Vital Bàsic, una altra del SAMU i un helicòpter medicalitzat de la Generalitat.

 

Segons pareix, la grua i els dos hòmens han caigut per un barranc una altura d'entre 30 i 40 metres com a conseqüència del corriment de terres en el vessant de la muntanya. En eixos moments, els hòmens estaven en la cistella de la grua fent obres d'apuntalament de la carretera CV-363, en el quilòmetre dos, segons ha informat la Generalitat i el Consorci de Bombers.

 

Els dos havien acudit per estabilitzar la muntanya, que havia patit un despreniment

Fins al lloc s'han desplaçat dos helicòpters de la Generalitat, dos dotacions de bombers, una unitat de bombers forestals de la Generalitat, una autobomba i un capatàs coordinador per a atendre als operaris, segons el CICU. També s'han mobilitzat mitjans d'Aragó en ocórrer l'accident en el límit autonòmic, voluntaris de Titaigües i l'Eliana i efectius del Grup de Rescat en Altura (GERA).

 

Pere desgràcia, a causa de la caiguda els operaris han mort. De moment, encara no es coneix l'edat de les víctimes. Segons han confirmat fonts de la Diputació de València, la carretera és la CV-363, de la xarxa de corporació provincial, que unix Losilla amb la Pobla de Sant Miquel, en el Racó d'Ademús.

 

Els operaris morts pertanyien a una empresa –subcontractada de l'empresa que s'encarrega de la demarcació de Vilar– que havia sigut requerida per a dur a terme una tasca específica per a la que es necessitava un treball en altura per a estabilitzar la muntanya, que ja havia patit un despreniment.

 

També pots llegir...