La menor violada per 'La Manada' de Manresa té por que no la creguin

«Ara et toca a tu, quinze minuts cadascú», s'anaven dient els joves

Judici Manada Manresa
La 'Manada' de Manresa s'enfronta a condemnes d'entre 10 i 19 anys per violar una menor l'any 2016 | Cedida

La víctima de la violació de 'La Manada' de Manresa, tal com van explicar ahir en el judici els seus psicòlegs i metges, té por que no la creguin. La jove pateix un trastorn compatible amb les seqüeles d'una violació múltiple que provoca aquesta por i rebuig per l'entorn. La noia, que tenia 14 anys quan van tenir lloc els fets, sosté que va ser violada per torns per sis joves durant una festa amb alcohol en una fàbrica abandonada del Camí de la Torre d'en Vinyes, a Manresa «Ara et toca a tu, quinze minuts cadascú», s'anaven dient els joves.

  

Dels set joves que estan acusats, sis van cometre un delicte d'abús sexual —no d'agressió, tot i que la Fiscalia assegura que les proves són suficient sòlides per reconsiderar-ho— i un setè va presenciar els fets i, en comptes de socórrer la víctima, va observar mentre es masturbava. Aquest últim s'enfronta a una pena de multa de 18 mesos per delicte d'omissió del deure d'impedir delictes. Paral·lelament, la Fiscalia demana condemnes que oscil·len entre els 10 i 19 anys per als perpetradors de la violació.

Fàbrica de Manresa
La violació va tenir lloc durant una festa l'any 2016 en una fàbrica abandonada de Manresa | GSV

 

Una infància complicada

La menor va créixer en un entorn difícil i de gran vulnerabilitat, tal com assenyalen els pèrits judicials. Vivia amb la seva àvia durant la seva infància i després va estar sota la tutela de la direcció general d'Atenció a la Infància (DGAIA). A més, mentre estava a l'institut va patir nombroses crisis d'ansietat perquè tenia «por a possibles coaccions i amenaces». Paral·lelament, els seus companys de classe, quan es van assabentar dels fets, li van fer el buit.

Manca de proves incriminatòries

La por és una de les emocions que més s'experimenten després de ser víctima d'una violació. Una por que arriba immediatament i que quan sembla que ha marxat torna per recordar l'episodi. La menor no recordava res del que va tenir lloc; van ser els seus companys qui la van avisar que va ser violada per sis joves, més grans que ella.

La víctima va assegurar que va quedar inconscient perquè, segurament, algun dels violadors la va drogar, no obstant això, l'examen mèdic va descartar-ho. La revisió ginecològica no va evidenciar que hagués estat violada.

La prova principal és una taca d'esperma, que va aparèixer als pantalons de la noia, amb ADN corresponent a un dels acusats, a més dels testimonis dels amics de la víctima.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari