Durant la violació de la menor a Manresa hi havia més persones que no van perpetrar el crim

Els agressors van drogar la víctima abans de violar-la | Els veïns demanen la participació immediata dels cossos policials en conjunt amb la Policia Nacional
Hi havia més persones al pis mentre tenia lloc la violació | Cedida

 

Els quatre detinguts per la presumpta agressió sexual a un menor de 17 anys el passat diumenge, 14 de juliol, han optat per no declarar davant els Mossos d'Esquadra. Els fets van tenir lloc en un habitatge ocupat per un grup d'entre 10 a 15 joves d'edats similars —uns 20 anys— de nacionalitat marroquina. L'estat de l'indret era insalubre —ple de brutícia, taques de sang i objectes escampats per terra— i els veïns del bloc asseguren que «fan soroll i festa habitualment». Situat al carrer d'Aiguader de Manresa, el lloc on va transcórrer l'agressió està freqüentat per joves que els ciutadans de la capital del Bages consideren perillosos.

 

Tal com relata 'El País', la víctima tornava de la festa major de Vicenç de Castellet i, en tornar a Manresa, va conèixer un dels agressors. Després de parlar una estona, l'home la va convidar a la casa ocupada, on la van drogar i va ser violada per quatre joves, segons explica l'informe policial. A més, afegeixen que quan va tenir lloc la presumpta agressió sexual hi havia més persones dins l'habitatge, que no van participar en la violació.

 

Els veïns demanen la intervenció dels cossos policials 

Per la seva banda, els veïns, atemorits, exigeixen al Cos de Policia Nacional que actuï «immediatament» contra les 'manades'. «Fa un any que denunciem a l'Ajuntament l'ocupació il·legal d'habitatges —com el que va ser l'escenari de la violació de diumenge— en el barri.

 

Encara no s'ha fet res i no s'ha actuat com es devia, per això mateix, és el torn de la coordinació dels diferents cossos policials, inclosa la Policia Nacional», declara a 'Crónica Global' la presidenta de l'associació de veïns les Escodines, Maria Carme Carrió. Així mateix, els veïns al·leguen que el cos nacional és el que més potestat té sobre estrangeria i, per tant, «és primordial la seva intervenció».

 

Un dels carrers principals del barri de les Escodines de Manresa | Cedida

 

Els violadors són «una minoria criminal»

Cal esmentar que els veïns asseguren que, malgrat que hi ha altres habitatges ocupats per famílies immigrants, la convivència no és un problema: «No volem estigmatitzar ningú», assenyala Carrió lamentant que els que viuen al pis del carrer d'Aiguader són «uns gamberros» i que els violadors són «una minoria criminal».

 

Paral·lelament, demanen que Serveis Socials «actuïn i ho facin d'una vegada per totes. Se sap quines cases estan ocupades, per qui i quins problemes suposen. I ull, no es tracta d'un problema de pobresa perquè, novament, hi ha domicilis amb famílies en situació de vulnerabilitat que no ataquen ningú, que no són manades i no violen», conclou la presidenta.

 

La víctima va trucar els serveis d'emergències 

La víctima va aconseguir trucar al 112 per demanar auxili i explicar el que li havia passat, segons ha avançat 'La Vanguardia'. Els quatre detinguts, que no van voler declarar davant dels Mossos d'Esquadra, tampoc ho faran davant del jutge —previsiblement— per consell dels quatre advocats d'ofici que tenen assignats. Així mateix, el més probable és que el jutge decreti presó provisional sense fiança per als quatre detinguts, per l'alarma social i pel risc que es poguessin destruir proves. 

 

També et pot interessar...