Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona d'esquena davant de la platja

En estat «crític» el sensesostre abatut per la Guàrdia Urbana de Barcelona

Sàmper ha informat que la ferida de l'abdomen s'ha «complicat»

Si bé aquest mateix diumenge coneixíem l’estat de salut del sense sostre que va ser ferit per la Guàrdia Urbana a Barcelona, les últimes novetats no són gens positives. Ahir mateix la tinent d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, explicava que la víctima es trobava «greu» però estable. Ingressat a l’Hospital Sant Pau de Barcelona des que va ser ferit per un agent de la Guàrdia Urbana, sembla que el sensesostre ha entrat en un estat «crític» de salut, empitjorant en les últimes hores.

Així ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, qui ha informat que l'estat del sensesostre ferit de bala per un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona el passat dissabte «és crític» i que es tem per la seva vida després que la ferida de l'abdomen s'hagi «complicat». Tot i avançar que la investigació que estan fent els Mossos d'Esquadra estarà enllestida entre avui i demà, el conseller ha destacat que el que més li preocupa en aquests moments «és la ràpida recuperació d'aquesta persona».

Sàmper s’ha reunit amb Xavier García Albiol

El conseller també ha reconegut que la falta d'efectius policials fa difícil evitar festes il·legals com la celebrada aquest cap de setmana a Montjuïc i ha apel·lat a la responsabilitat de la gent per evitar situacions de risc que perjudiquen a tothom.

Després de reunir-se amb l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha apuntat que la investigació que els Mossos d'Esquadra estan fent sobre l'incident que va finalitzar amb un sensesostre ferit de bala està pràcticament enllestida i que entre avui i demà es farà arribar l'atestat al jutge.

L’agent es manté en actiu però sense realitzar tasques operatives

Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, mentre dura la investigació, l'agent està en actiu, però sense fer tasques operatives i la seva arma de foc es troba a disposició dels investigadors.

Qui també està pendent de la investigació és la Fundació Arrels que en funció del resultat es plantejarà si, com ha fet casos anteriors d'agressions a persones sense llar, es persona com a acusació particular.