L'enderroc de l'edifici de Badalona s'iniciarà dimarts i es farà manualment per garantir la seguretat

Els veïns del bloc tenen dues setmanes d'emergència habitacional garantides i Serveis Socials estudiarà cas per cas

edifici ris enderroc
L'enderroc es farà amb una tècnica manual i no amb explosius per garantir la seguretat dels veïns | Ajuntament de Badalona
 

L'enderroc del bloc de Badalona s'iniciarà dimarts i es farà amb una tècnica manual per garantir la seguretat tant dels operaris com dels edificis més pròxims. El regidor d'Urbanisme i Seguretat, Rubén Guijarro, ha explicat que l'operació serà «molt complicada» i seran els operaris qui, penjats d'una grua, aniran enderrocant pis per pis fins, almenys, arribar a la segona planta on hi ha un forat a la façana.

Serveis Socials estudiarà el cas dels veïns

Pel que fa als veïns desallotjats, els dels blocs més pròxims no tornaran a casa fins que no s'acabi l'enderroc. En aquest cas, se'ls oferirà una alternativa habitacional mentre durin els treballs. Pel que fa als veïns del bloc, tenen dues setmanes d'emergència habitacional garantides i serà Serveis Socials qui estudiarà cas per cas.

L'Ajuntament de Badalona ja ha decidit l'empresa que s'encarregarà dels treballs de demolició del bloc de Badalona afectat d'aluminosi. Segons ha detallat el regidor d'Urbanisme, els treballs, que seran d'extrema dificultat, es poden allargar durant setmanes i es faran amb una tècnica "conservadora" per tal de garantir "al màxim" la seguretat.

Segons els primers càlculs, el cost dels treballs oscil•larà entre els 350 i els 400.000 euros i serà l'Ajuntament qui pagarà aquests diners de manera subsidiària. Després, el regidor ha explicat que els serveis jurídics de l'Ajuntament faran un informe per determinar qui s'ha der càrrec d'aquest cost.

De fet, l'Ajuntament de Badalona havia enviat cinc requeriments als propietaris del bloc perquè arreglessin la façana i les esquerdes de l'immoble, però aquests no es van fer càrrec de les reparacions necessàries.

Pel que fa a les persones desallotjades, els veïns dels blocs més pròxims no podran tornar a casa seva fins que l'enderroc s'hagi acabat. L'Ajuntament els garantirà un habitatge mentre durin els treballs. En canvi, els 48 veïns del bloc afectat no podran tornar mai més a casa seva i, per tant, no podran recuperar les seves pertinences. En aquest cas, de moment, l'Ajuntament els garanteix l'habitatge durant les pròximes dues setmanes i serà Serveis Socials qui estudiarà cada cas.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari