Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'Enrique Sacasas i una platja de Punta Cana

Enrique, el jove de 25 anys que ha mort en caure al mar mentre era de vacances al Carib

Enrique Sacasas era de vacances amb els seus amics quan va caure a l'aigua i no en va sortir

Enrique Sacasas era un jove de 25 anys que va morir mentre era de vacances a Punta Cana, a la República Dominicana. El jove vivia a Gorraiz, a Navarra, i havia decidit passar uns dies de descans a l'altre costat de l'Atlàntic amb uns amics.

Lamentablement, quan navegaven en una embarcació, Enrique va caure a l'aigua i no va tornar a sortir a la superfície. Tot va ocórrer el 31 de juliol a la zona de Cabo Engaño de Punta Cana.

Per ara es desconeixen les causes exactes de la mort, però les autoritats ja han iniciat una investigació. Tracten d'esbrinar què va passar perquè Enrique caigués a l'aigua i per què no en va poder sortir.

Segons algunes informacions, el jove no va caure a l'aigua, sinó que s'hi va llançar voluntàriament per a refrescar-se. Una de les hipòtesis amb què treballen els investigadors és que, en fer-ho, es donés un cop al cap contra el fons del mar. D'aquesta manera, hauria quedat inconscient i s'hauria ofegat.

Quan van veure que Enrique no sortia de l'aigua, els seus amics es van llançar al mar per a buscar-lo. El van intentar salvar, però ja no van poder fer res per ell i el van treure de l'aigua sense vida.

Després dels processos de repatriació, el cos d'Enrique va arribar a Espanya divendres passat. Va ser uns dies més tard del que hauria estat habitual per la pandèmia i pels controls que se'n deriven. Dissabte, 7 d'agost, es va celebrar el funeral a Tanatorios Irache.

Així doncs, el que havien de ser unes vacances en un territori paradisíac s'han convertit en un infern per als seus amics, que van quedar molt afectats per la mort d'Enrique i per com va succeir tot.

Tot i que el van intentar ajudar, no van poder fer res per a salvar-li la vida i van haver de tornar a Espanya sense ell. Però el pitjor tràngol, sens dubte, ha sigut el que ha viscut la família del jove.

Es van acomiadar d'ell abans que marxés a Punta Cana i li van desitjar el millor per a aquests dies de descans que el jove havia de gaudir. Poc s'imaginaven que aquesta seria l'última vegada que veurien Enrique, o Kike, com li deia la gent propera.

Enrique Sacasas era un gran aficionat al golf

Enrique Sacasas era molt aficionat al golf i, en part, va viatjar a la República Dominicana,  per a jugar-hi. De fet, havia guanyat algunes competicions importants d'aquest esport, com la final nacional que es va disputar a Catalunya el 2017.

Era soci del Club de Golf de Gorraiz, i l'organització ja ha fet un comunicat lamentant la mort del jove mitjançant les xarxes socials. Han donat el condol als familiars  i amics més propers del jove. El consideraven un noi «espontani i alegre» i han lamentat que hagi mort amb només 25 anys.

«Kike va ser soci del nostre club quan era petit, i a partir del 2018 va reprendre la pràctica de golf amb molt d'entusiasme. Des de llavors, el caràcter alegre i espontani de Kike el va convertir en un gran dinamitzador del golf i del club en general», diu el comunicat.

I continua dient que «sens dubte, ha estat un dels principals motors de l'arribada massiva de joves a Gorraiz». El club, en honor a Kike, ha decidit organitzar un torneig, la data del qual s'anunciarà pròximament.