Bus articulat d'una línia de TMB a Barcelona al seu pas per la Diagonal

Ensurt en una escola de Barcelona: Un bus xoca contra la porta del centre

Els fets es van produir el passat dimecres al migdia

Un autobús dels Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va xocar aquest dimecres, 3 de març, al migdia, contra les portes de l'escola Sagrada Família-Horta, situada a la cantonada entre la baixada de Sant Mateu i el carrer del Llobregós de Barcelona. L'accident no va causar ferits, però sí que va provocar, com és evident, un gran ensurt als pares de l'escola Sagrada Família-Horta, atès que es va produir al migdia, una de les hores de sortides de l'alumnat que assisteix a aquesta escola del barri de la Font d'en Fargues de la ciutat comtal.

La Guàrdia Urbana va fer acte de presència aquest dimecres al migdia al lloc de l'accident i per ajudar a normalitzar la situació viària en aquest punt de la ciutat. Afortunadament, doncs, no va caldre lamentar danys personals fruit d'aquesta topada.

TMB afronta la renovació de la flota

En un altre ordre de coses, però encara en l'àmbit dels transports metropolitans a la capital del país, TMB ha obert aquesta setmana la licitació per comprar 210 autobusos elèctrics i híbrids per renovar la flota i reduir les emissions en els propers quatre anys. La comanda, dividida en cinc lots, està valorada en 116 milions d'euros. Els nous autobusos substituiran unitats actuals de 15 anys d'antiguitat que s'aniran retirant entre aquest any i el 2025. La compra inclou 78 unitats de vehicles 100% elèctrics i d'emissió zero. També es fabricaran 85 autobusos estàndard híbrids de gas natural comprimit, i 23 articulats de gas natural comprimit. La licitació també inclou la compra de 24 autobusos de dos pisos de propulsió híbrida dièsel-elèctrica per al Bus Turístic.

La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha assegurat que el concurs que s'obre forma part de «l'estratègia per a la modernització i ambientalització total de la flota». Alarcón ha defensat que l'objectiu és que «la xarxa d'autobusos de Barcelona sigui innovadora, eficient, segura i sobretot neta i sostenible, en la línia dels objectius de la Unió Europea per descarbonitzar el transport i combatre l’emergència climàtica».

En aquest sentit, la presidenta de TMB ha recordat que l'empresa ha previst una inversió de més de 400 milions d'euros els propers sis anys que «inclou no sols la compra dels autobusos més nets disponibles per a cada tipologia sinó també els vehicles auxiliars, les infraestructures necessàries i la promoció de l’hidrogen i del biogàs com a energies verdes».