Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una orca saltant fora de l'aigua

Un altre ensurt a la costa espanyola: Un veler, atacat per 4 orques

Durant l'estiu hi ha hagut desenes d'atacs d'orques que s'han notificat a la mateixa zona

No es tracta de la primera vegada, ni de l'última a l'estiu. En els últims mesos s'han produït a la costa de Cadis una gran quantitat de topades entre grups d'orques i diferents embarcacions.

Més d'un d'aquests vaixells i velers s'han endut grans ensurts. I és que, malgrat que no s'han hagut de lamentar danys personals o greus fins al moment, l'atac d'una orca no és una cosa fàcil de digerir.

L'últim d'aquests atacs s'ha produït la nit d'aquest dimarts a dimecres, segons ha comunicat de forma oficial Salvament Marítim a les seves xarxes socials.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Ha estat de nou a la costa gaditana. Tot ha succeït quan un veler ha estat sorprès enmig del mar per un grup d'orques. A més, a l'embarcació hi anaven quatre persones.

Les orques van aparèixer gairebé de sobte i van començar a nedar molt a prop del veler. Passaven per sota i pels costats de l'embarcació, fins que, en una de les anades i vingudes de les orques, va acabar per bolcar.

No obstant això, per sort, no ha calgut lamentar cap mena de dany personal, però l'ensurt per aquests quatre tripulants del vaixell ha estat molt gran.

El veler «ha perdut el govern, tot i que aconsegueix arribar a les rodalies de Barbate pels seus mitjans acompanyada de la Salvamar Enif, que la remolca per entrar a port». Així és com ho han explicat els mateixos efectius de Salvament Marítim a les seves xarxes socials.

Així doncs, sembla que, després de l'atac de les orques, els tripulants o alguns testimonis que es trobaven a la zona, van trucar als serveis d'emergències per alertar del que els havia passat.

Un cop alertats, efectius de Salvament Marítim van haver d'acudir fins a la zona en la qual es trobava el veler. Allà, van ajudar els seus tripulants i van comprovar el seu estat. Un cop fet això, el veler en el qual navegaven va poder ser enganxat a una altra embarcació, de rescat, i remolcat fins a terra ferma.

65 trobades entre orques i vaixells aquest estiu

Com ja hem dit, no es tracta ni molts menys de la primera vegada que això succeeix en els últims mesos a les costes andaluses. I és que, segons dades oficials, haurien estat fins a 65 les vegades que alguna embarcació s'hauria trobat al mar amb orques en solitari o grups d'orques.

Al juny van ser 10 els atacs d'orques a embarcacions, en concret al juliol 31 i l'agost 24. Així doncs, es tracta d'una cosa ja molt comuna a la zona, i amb què cal anar amb especial compte.

Cal esmentar, però, que malgrat que nosaltres ho veiem com una agressió de les orques als vaixells i en diem atac, no és aquesta la intenció que tindrien els animals.

Tal com han esmentat ja alguns experts, encara que l'ésser humà pugui percebre aquests acostaments de les orques com atacs, no és així. Aquests animals l'únic que estan fent és jugar, és la seva forma de divertir-se al mar i no tenen la intenció d'atacar, per norma general.

«És un tipus de joc, més que un atac», ha assegurat el doctor Javier Almunia, director del 'Loro Parque Fundación'. Així doncs, aquelles embarcacions que tinguin la intenció de navegar per aigües gaditanes en els pròxims dies, hauran d'anar amb molt de compte.

De fet, s'ha imposat una mesura provisional per evitar accidents. S'ha restringit la navegació als velers inferiors a 15 metres d'eslora entre el cap de Trafalgar i Barbate. Serà una mesura imposada, almenys, fins al pròxim 7 de setembre.