Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Incendi catenària R3.

Ensurt a Rodalies per un incendi en un tren ple de passatgers

L'incendi va provocar que els passatgers abandonessin el tren ràpidament

Nova incidència a les vies ferroviàries catalanes. Després que la setmana passada una avaria a l'R2 Sud alterés el servei fins d'aquí a quatre setmanes, ahir un incendi a les vies obligava a abandonar els vagons a més d'un centenar de passatgers. Concretament, un incendi a una catenària obligava a tallar l'R3 de Rodalies entre Manlleu i Ripoll.

Incendi catenària R3.
Imatge de l'incendi d'ahir a la tarda en una catenària de l'R3. | Twitter / @shanytownbcn

Segons ha informat Renfe, la circulació s'ha pogut restablir aquest matí, després que els operaris d'Adif hagin pogut solucionar la incidència aquesta nit. Actualment, els trens circulen amb normalitat, encara que l'avaria hagi pogut provocar alguns retards en els trajectes. 

Els fets van tenir lloc ahir al vespre, al voltant de les 20:30. A les 20:21 Adif informava que treballava per resoldre l'avaria provocada per una incidència en una catenària. Aquest incident va causar un incendi i va provocar un tall elèctric. Més enllà de les afectacions que va produir en la via i en els serveis, va provocar que molts dels viatgers haguessin d'abandonar ràpidament el vagó, per tal que no els agafessin les flames. 

Segons Adif, la incidència va afectar dos trens i va obligar a activar en fase de prealerta el pla Ferrocat. A més, la incidència va provocar que més d'un centenar de passatgers completessin el trajecte per carretera, en autocar o amb taxi. Segons informava Adif, s'establia un pla de transport alternatiu entre Vic i Torelló, mentre se solucionava la incidència.

«Volem un tren de qualitat i amb desdoblament de via»

Arran dels fets ocorreguts, el regidor de seguretat ciutadana, Arnau Rovira, ha denunciat el mal estat en el qual es troba la via i ha criticat la manca de comunicació, ja que, la interventora del tren no va facilitar cap informació a l'Ajuntament. Ho ha fet a través del seu perfil de Twitter: 

L'avaria de la R2 va ser provocada pel mateix

No és la primera vegada que es produeix una avaria causada per un problema a la catenària. Segons ha pogut informar elMón, Àngel Contreras, el director general de Conservació i Manteniment d'Adif, ha confirmat que l'avaria a l'R2 sud també va ser provocada pel trencament d'un fil de la catenària per sobretensió.

El fil va caure sobre un senyal i va provocar un incendi que va afectar un quadre de senyals de Gavà. Tot i que encara no han pogut determinar què va causar el trencament del fil, descarten que fos pel mal estat de la catenària. A hores d'ara, l'avaria en aquest tram encara no s'ha solucionat.