Alerten de l'enverinament de les colònies controlades de gats a Pallejà

Els raticides poden afectar la salut de les persones del barri i les seves mascotes
Enverinament massiu de gats a Pallejà | Pixabay

S.O.S Maullidos és una associació de Pallejà que ajuda a controlar la població de gats, especialment les colònies de gats dels carrers Fontpineda i Magina. No obstant això, han detectat des de fa uns dies l’enverinament d’aquests animals. Segons mitjans locals, membres de l’associació haurien detectat raticida en els recipients que s’utilitzen per al menjar i beure dels gats.

 

Alerten, tanmateix, que aquest enverinament pot resultar un greu problema per la convivència, ja que el raticida és també perjudicial per als gossos i les persones del barri. En aquest sentit, remarquen que la Llei Catalana de Protecció dels Animals prohibeix estrictament l’enverinament d’animals i que es tracta d’un delicte tipificat en el Codi Penal.

 

En vista d’aquest fet, l’Ajuntament de Pallejà demana la col·laboració ciutadana per identificar a la persona o persones que puguin estar enverinant els recipients dels animals. El consistori assenyala que el manteniment de les colònies de gats no és només una qüestió animalista, sinó un assumpte de salut pública.

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Successos