Diversos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de nit aturant un 'botellón' a la ciutat

Enxampen 50 persones en un concert il·legal al centre de Barcelona

Els agents van aixecar una acta i van realitzar diverses denúncies per incomplir les mesures contra la covid-19

La Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotjar el passat divendres, 22 de gener, un concert en un local del barri del Raval amb 46 persones a l'interior. Es tractava d'un esdeveniment no autoritzat, que s'estava celebrant en un establiment sense ventilació. Els agents es van desplaçar fins al lloc dels fets a la nit, i un cop dins van aixecar acta d'inspecció i van realitzar les corresponents denúncies per incomplir les mesures sanitàries contra la covid-19. Aquest mateix cap de setmana, la Guàrdia Urbana també va desallotjar una festa il·legal al teatre Grec de Montjuïc amb almenys 140 persones que tocaven música amb amplificadors i consumien alcohol.

Altres festes il·legals que les autoritats policials han enxampat a Catalunya

D'altra banda, aquesta matinada, els Mossos han intervingut en almenys quatre festes il·legals arreu del territori, d'on han identificat i denunciat una vuitantena de persones per saltar-se les restriccions decretades per la pandèmia. Les festes eren a les Lloses, al Ripollès, a l'Hospitalet del Llobregat, Molins de Rei i Piera, segons ha avançat RAC1 i ha confirmat l'ACN.

A Les Lloses han desallotjat una festa en un mas amb 24 persones, i les han denunciat per incomplir les restriccions que limiten les trobades i trencar el confinament municipal. En aquest cas, la majoria de persones eren de Granollers i, segons alguns testimonis, alguns han tingut temps de marxar camp a través quan han vist la policia. Els fets s'han produït pels volts de les dues de la matinada en una casa de turisme rural que els assistents havien llogat.

La situació també s'ha repetit a Piera, on han desallotjat una masia amb 28 persones que feien una festa incomplint les restriccions. A l'Hospitalet, els agents dels Mossos han desallotjat una altra festa en una casa particular amb 18 persones. Finalment, a Molins de Rei, la Guàrdia Urbana ha demanat suport dels Mossos per intervenir en una festa amb 10 persones que es feia en les habitacions d'un hotel.

Les restriccions, a l'alça: n'imposen més al País Valencià

El govern del País Valencià ha decretat aquest diumenge noves restriccions davant de l'avenç de la pandèmia de la covid-19. Les mesures entraran en vigor aquest pròxim dilluns i es mantindran fins al 15 de febrer. El president valencià, Ximó Puig, ha anunciat que es limitaran les reunions que es facin en espais privats als convivents d'aquests. Pel que fa a l'espai públic, només es podran reunir com a màxim dues persones de dos nuclis de convivència diferents. També s'ha fixat un confinament perimetral els caps de setmana i festius per aquelles ciutats amb més de 50.000 habitants com és el cas de València, Alacant, Castelló, Alcoi, Sagunt o Vila-real, entre altres.