Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Taula

L'enxampen fent un 'sinpa' de més de 150€ a Cadis i s'inventa una excusa èpica

Fins a sis comensals van gaudir d'un copiós banquet 'gratuït', amb una excusa que no et creuràs

Ni tan sols cal esperar al compte, tot i que alguns ho fan després de veure les xifres; et prens la teva consumició i aprofites la distracció del cambrer per sortir corrents sense pagar. Es coneix com a 'sinpa' és una pràctica cada vegada més comuna als bars i posa en evidència l'honradesa d'alguns clients.

S'inventen una excusa èpica per no pagar el compte

És el cas d'un restaurant a Chipiona, Cadis, que va patir un d'aquests 'sinpas' fa tot just uns dies. El Restaurant La Manuela no ha pogut evitar publicar la història d'aquest cas d'una família que se'n va anar sense pagar del seu local, deixant enrere un compte de més de 150 euros. La intenció dels propietaris: denunciar aquest tipus d'actes per part d'alguns clients.

«Estem en un món on els que tenim restaurants estem exposats a les crítiques a través de Tripadvisor o Google. I crec que hem d'acceptar-ho. Però també el client s'hi exposa, i no pot sortir-se amb la seva». Així comença el post que ja s'ha fet viral per Facebook, i han continuat indignats: «Tenim un negoci amb més de 35 persones treballant, perquè ens facin aquestes coses».

Compte d'un restaurant
El compte pujava a més de 150 euros, entre els quals s'incloïen 'cubates' i menjar | RESTAURANTE LA MANUELA

 

Van demanar tota mena de plats cars i begudes que no van pagar

Els protagonistes d'aquesta història a qui denuncia el restaurant afectat són una família que després de demanar i d'omplir-se les butxaques de menjar i de beguda se'n van anar sense pagar. En el generós compte s'incloïen diverses copes de vi, 'gyozas' de llagostí, morret de tonyina vermella, peixets fregits i diversos 'cubatas', entre molts altres plats. El banquet dels sis comensals va pujar als 165,60 euros, un raonable preu pel qual no van estar disposats a pagar.

«Demanar un gran banquet i esperar que el cambrer badi per anar-se'n». És com es lamentava i retreia el restaurant aquest succés. Però lluny de frustrar-se resignats, els propietaris van aconseguir identificar una de les comensals i es van posar en contacte amb ella. «Hola, som de la Manuela, hem de parlar amb vostè. Sabem per les càmeres qui és. És simple, ens truques, parlem i ho solucionem», van exposar a Laura, una de les estafadores, per WhatsApp.

«Potser t'han donat el mòbil malament»

 

La resposta de la comensal va ser molt curiosa: «Perdona?». Davant de l'aparent desconcert de la dona, els gerents del restaurant li van explicar que li havien enviat el compte de la taula per Bizum minuts enrere: «L'has vist i ens heu bloquejat. Podem parlar-ne?». La negativa i les excuses de la clienta no van fer més que augmentar: «Jo no en sé res. Potser t'han donat el mòbil malament».

Després d'intentar trucar a Laura, ella no va despenjar el telèfon, i va retreure «No et responc perquè no sé de què m'estàs parlant», els restauradors van passar a l'ofensiva. «No et preocupis. Si vols ho fem a les bones, però si no, a les dolentes. El que vulguis, te n'has anat sense pagar». Segurs que era ella qui se n'havia anat sense pagar el respectiu compte, el restaurant només va necessitar una amenaça perquè sortís tota la veritat.

Les amenaces van funcionar: «On faig Bizum?»

«Te n'has anat sense pagar del meu negoci i et denunciaré per això, ja que tinc el teu telèfon i les imatges de com entres i surts de la Manuela. Ho entens així?», escometia la propietària cap a la clienta. Aquesta última no va poder evitar reconèixer la seva culpa, i es va limitar a respondre: «On faig Bizum? A aquest mòbil?».

La tensa situació va tenir un desenllaç just i el grup de sis persones, en què també hi havia dos nens, va acabar per pagar els 165 euros que devien. Alguns usuaris han demanat que es comparteixin les imatges i els noms complets dels individus. Tot i això, els morosos han quedat lliures d'aparèixer a la publicació de Facebook on la propietària ha compartit la història. «No publiquem telèfon ni les imatges, això últim, per respecte als nens que acompanyaven els pocavergonyes».