Jove que va anar al dentista

Un home de vacances va al dentista i li deformen la cara: «Què m'han fet»

Quan va veure en quin estat havia quedat el seu rostre, no s'ho podia creure

Quan un se'n va de viatge, no està exempt de patir contratemps, siguin de major o menor serietat. Per molt que ens molestem a fer i desfer, hi ha certes coses que no podem controlar. Al nostre imaginari les vacances són el millor moment per gaudir, però la veritat és que no tothom té la sort de fer realitat aquest fet.

Un exemple clar és Dani Schepers, el protagonista d'aquesta història. Tot i declarar-se un amant del territori mexicà, probablement mai oblidarà el que va experimentar durant les seves vacances.

El problema dental que li ha acabat deformant el rostre

Unes vacances a Mèxic sonen molt desitjables per a qualsevol persona, però Dani Schepers no en va poder gaudir de la manera que voldria. Mitjançant un vídeo de Tiktok, el jove va voler explicar a tots els seus seguidors quin havia estat l'infortuni que li va provocar una deformació a la cara.

Segons el seu relat, mentre estava de vacances a Mèxic, es va aixecar un dia amb molt mal de queixal. A més, notava la sensació que el queixal se li «sortiria». Per això, va decidir visitar un hospital general, ja que no coneixia amb seguretat cap clínica dental.

Un cop allà, els metges el van derivar a una clínica on en menys d'un minut li van diagnosticar que li havien d'extreure un molar. Tot i notar que la situació era una mica estranya, el tiktoker va confiar en el tractament per acabar amb el mal de queixal. «Va trigar [el dentista] 30 segons a dir-me que m'havia de treure el queixal; quan me'n vaig voler adonar ja tenia els instruments a la boca», va assegurar el jove.

No va signar cap paper abans de l'extracció

Això sí, va recalcar que en cap moment va signar cap document ni se li va explicar amb detall en què consistia la intervenció. Per tant, avui segueix sense saber amb exactitud què és el que li van fer per acabar amb la cara tan desfigurada.

El problema va ser que, tot i que la intervenció semblava que havia anat bé, l'endemà Dani Shepers es va emportar l'ensurt de la vida. Concretament, es va aixecar amb la cara totalment irreconeixible i desfigurada.

Mitja cara havia adquirit la mida d'una pilota i desentonava totalment amb l'altra meitat, la que encara conservava la mida i l'aspecte original, una molesta situació de la qual actualment s'ha recuperat del tot. Si bé no va poder fer tot el que volia durant el seu viatge, no es va emportar una mala imatge del país sencer: «Mèxic és un país increïble», va destacar.

Consells per tractar el dolor posterior a una extracció molar

Abans de començar amb alguns consells, cal destacar una cosa veritablement important. Si tens planejat visitar un país estranger, el més recomanable és consultar de quines garanties mèdiques pots gaudir. A més, en molts casos, contractar una assegurança mèdica per viatjar és la millor solució.

Si et passa alguna cosa com el que li ha passat al protagonista d'aquesta història i heu de passar per la recuperació d'una extracció molar, podeu optar per alguns d'aquests consells per disminuir les molèsties que apareixen.

1. Aplicar fred i calor

Potser és un dels trucs més clàssics, però també és dels més útils. L'aplicació de fred i calor pot resultar beneficiosa per disminuir la inflamació provocada per la intervenció. De totes maneres, has de saber que no és recomanable aplicar-li aquestes temperatures sense draps o altres productes pel mig.

2. Una correcta posició del cap

T'ho creguis o no, mantenir el cap ben alt et permetrà recuperar-te molt abans. Pel que sembla, aquesta posició és ideal perquè la inflor es redueixi i s'obrin de nou les ferides.

La forma més còmoda d'aconseguir aquesta posició és mantenir-te assegut amb coixins o coixins que funcionin com a suport pel teu cap. Potser no sembla gaire còmoda, però és de gran ajuda si no vols posar fi al teu rostre inflamat, com el de Dani Schepers.

3. Evita certs hàbits

Si vols curar-te ràpidament, hauràs d'abandonar alguns costums. Entre elles, fumar o beure alcohol. No només augmenten el risc de patir complicacions, sinó que retarden la cicatrització. A més, tampoc és recomanable una dieta amb aliments durs o difícils de mastegar.