Imatge de dos cotxes dels Agents Rurals de Catalunya

Cacen el torturador de porcs senglars que actuava a Catalunya feia més d'un any

Els Agents Rurals li atribueixen nombrosos assassinats d'animals durant dos estius

Els Agents Rurals han denunciat una persona que atropellava senglars a l'Alt Penedès, al municipi de Torrelles de Foix. De fet, els membres del Cos d'Agents Rurals de l'Àrea Regional de Barcelona van interceptar l'arrestat el 28 de juliol a la nit.

L'operació es va engegar l'any 2020, quan el cos va detectar que hi havia senglars morts en camps segats de la zona durant els mesos de juny i juliol. Els porcs que quedaven a la intempèrie no presentaven ferides d'arma de foc ni cap símptoma d'alguna patologia.

En canvi, els senglars que trobaven sense vida tenien traumatismes mortals. Fins i tot, en alguns casos els animals presentaven ferides d'objectes punxants que els haurien rematat.

Aquest any 2021 es van trobar 9 senglars en les mateixes condicions

Després d'aquest patró en diversos animals, es va posar en marxa el Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) dels Agents Rurals que va recollir més indicis. Amb el final de la campanya de sega d'aquest 2021, es van organitzar diverses accions per trobar l'autor dels incidents.

Aquest any s'han notificat 9 porcs senglars morts amb les mateixes particularitats que els animals sense vida trobats el 2020.

El presumpte autor dels fets va intentar fugir

El 28 de juliol els agents van trobar el presumpte autor dels fets mentre conduïa a gran velocitat pels camps segats de Torrelles de Foix. L'home va intentar fugir, però els agents el van identificar.

A més, el cos d'Agents Rurals ha destacat una hipòtesi entre totes aquelles que estan valorant. Aquesta és el fet que hi hauria més persones implicades en els incidents il·legals.

Denunciat per incomplir 3 delictes

L'home, veí de Mediona, que presumptament atropellava els animals amb un cotxe de la seva propietat ha estat denunciat per nombrosos delictes. De fet en el comunicat que han fet els Agents Rurals aquest divendres han argumentat el següent: «Es tracta d'un mètode furtiu i no autoritzat que provoca la mort cruenta i amb patiment dels animals»

Alguns d'aquests delictes han estat per incomplir la llei de regulació de l'accés motoritzat al medi natural i la llei de caça. A més, se l'acusa d'incomplir el reglament de circulació, ja que el vehicle amb el qual matava els animals no estava assegurat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.