Imatge de dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), durant un operatiu a Tarragona, al Tarragonès

Mor un turista holandès a Barcelona que es va empassar una clau de cotxe

L'home va accedir a un supermercat de Sarrià amb una actitud exaltada i provocant aldarulls. Pocs minuts després va quedar inconscient i sense constants vitals | Per causes que s'investiguen, va morir unes hores després a l'hospital

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un turista holandès de 37 anys que aquest dijous es va empassar la clau d'un cotxe a Barcelona. Així ho ha avançat la periodista de successos de la SER Catalunya Anna Punsí, que ha narrat els fets que han relatat fonts policials i testimonis del succés. L'home va accedir a un supermercat de l'avinguda Riera de Cassoles, al districte de Sarrià, amb una actitud exaltada i provocant aldarulls.

L'home es va empassar una clau de cotxe                   

Aquests fets s'haurien produït a quarts d'onze de la nit. A tres quarts els treballadors de l'establiment van alertar la Guàrdia Urbana, que es va desplaçar a l'establiment. Els agents van intentar calmar l'home, que va perdre el coneixement i les constants vitals pocs minuts després. Davant aquesta situació, els mateixos policies van iniciar les tasques de reanimació, que van continuar els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), i que van provocar que l'home expulsés una clau de cotxe de la gola.

Gràcies a les maniobres de reanimació, els metges del SEM van aconseguir estabilitzar el pacient, que van traslladar a l'Hospital de Sant Pau. Si més no, no es va poder fer res més per salvar la vida de l'home, que va acabar morint a un quart de tres de la matinada. 

Mentrestant, els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació per descobrir què va passar realment, en uns fets dels quals es desconeix la raó de fons. L'autòpsia determinarà el motiu exacte de la mort. A més, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha obert una investigació interna sobre l'actuació dels agents que van participar en el dispositiu per calmar l'home, que actualment està aturada davant la urgència de la investigació judicial.

L'home s'allotjava en un establiment turístic a Sarrià-Sant Gervasi

La víctima mortal era a Barcelona acompanyada dels seus familiars, amb qui passava uns dies de visita a Barcelona. Estaven allotjats en un establiment proper al supermercat, al barri de Sarrià-Sant Gervasi. Donada la gravetat dels fets, l'Ajuntament de Barcelona ha fet saber que ha ofert el suport psicològic dels Serveis Socials a la família de la víctima mortal. A més, també s'ha contactat amb el consolat holandès per col·laborar en les tasques necessàries.