Imatge d'arxiu una màquina expenedora de menjar i beguda

Detenen un noi de 18 anys per sabotejar màquines expenedores i publicar-ho per internet

L'investiguen per un delicte de furt

La Guàrdia Civil ha detingut un noi de 18 anys, treballador de l'aeroport del Prat, per publicar un vídeo a través de la xarxa social TikTok on es veia explícitament com robava articles d'una màquina expenedora i explicava pas a pas com fer-ho. La benemèrita assenyala que els agents de l'Oficina d'Anàlisi i Investigació de Seguretat de l'Aviació Civil, amb base a l'aeroport, van poder identificar el jove que apareix al vídeo aconseguint begudes i menjar il·lícitament de la màquina expenedora.

L'autor és un jove de 18 anys que havia començat a treballar recentment com a personal de manteniment de l'aeroport i la Guàrdia Civil l'investiga per un delicte de furt. A partir de les actuacions dels agents, s'ha procedit a eliminar el vídeo de les xarxes socials per evitar que es faci viral, permetent també a l'empresa que administra les màquines a corregir l'error del sistema de seguretat abans de patir més furts amb el «modus operandi» que l'investigat explicava al seu vídeo-tutorial.

Els robatoris en màquines expenedores no és quelcom nou en el món de la delinqüència, però si que ho és donar les instruccions de com fer-ho tal com ha fet aquest noi de 18 anys a les xarxes socials. Sens dubte, la Guàrdia Civil l'ha enxampat de ple. Generalment, aquest tipus de furts s'exerceixen utilitzant la força, petites eines o fins i tot grans serres en el cas de les màquines per comprar bitllets de transport públic.

 

Detenen un jove per increpar ciutadans i danyar vehicles estacionats a Manresa

La Policia Local de Manresa va detenir un jove de 23 anys per un presumpte delicte de danys, resistència i desobediència als agents municipals. Els fets van tenir lloc aquest passat dimarts a les 19.00 hores de la tarda quan la sala del 092 va rebre diverses trucades informant que un individu sense samarreta anava pel carrer increpant als vianants.

D'altra banda, també va donar cops als vehicles estacions i als contenidors, encarant-se amb les persones que li cridaven l'atenció. Quan va arribar la patrulla, el jove va intentar fugir però va ser detingut per la policia. Un cop arrestat, va resistir-se activament a la detenció