Un Bomber dels GRAE carregant un home a l'helicòpter del SEM

Troben el cos sense vida del boletaire de 77 anys desaparegut dimarts a l'Alt Urgell

Els Bombers l'han trobat gràcies a l'ajuda de l'helicòpter en un barranc situat al municipi de la Vansa i Fórnols

Els Bombers de la Generalitat han localitzat aquest dijous el cos sense vida del boletaire de 77 anys i veí d'Igualada que havia desaparegut dimarts al municipi de Fígols i Alinyà, a la comarca de l'Alt Urgell. Els efectius d'emergència l'han trobat al peu d'un penya-segat a la zona de la Vansa i Fórnols poc abans d'un quart de dotze del migdia amb l'ajuda de l'helicòpter del SEM, que en les darreres hores s'havia incorporat a l'operatiu de recerca.

Aquest també ha estat conformat per deu dotacions dels Bombers (amb GRAE i unitat canina), els Mossos d'Esquadra, Agents Rurals i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), entre d'altres. Concretament, s'ha localitzat el cos al peu d'un penya-segat a la zona del Torrent del Poll, que pertany al terme alturgellenc de la Vansa i Fórnols.

L'home va desaparèixer dimarts, quan buscava bolets a Ossera

Finalment, el cos ha aparegut a un barranc que està al final de la pista forestal on s'havia trobat algun indici que feia pensar que havia passat per aquest lloc. L'home va desaparèixer quan collia bolets en una zona boscosa d'Ossera, nucli que pertany a la Vansa i Fórnols.

En un primer moment, dimarts a la tarda, se'l va buscar per Fígols i Alinyà i a partir de dimecres es va ampliar el radi cap a aquest municipi de la comarca. Els Bombers estan fent tasques de rescat del cos i, per la seva banda, els Mossos d'Esquadra estan fent les gestions judicials corresponents.

El cos va rebre l'avís de la desaparició cap a les 18.11 hores del dimarts, 3 de novembre, i des de llavors es va fer una recerca extensiva pels camins propers a la pista forestal direcció Alzina, posteriorment es va decidir ampliar el radi. En el dispositiu de recerca hi han participat diverses dotacions del GRAE, la unitat canina, els Mossos d'Esquadra i efectius de suport.