Agent de la policia local

Detenen un jove de 23 per increpar ciutadans i danyar vehicles estacionats a Manresa

El jove va intentar fugir dels agents i es va resistir a la detenció

La Policia Local de Manresa ha detingut un noi de 23 anys per un presumpte delicte de danys i de resistència i desobediència als agents de l'autoritat. Els fets van passar aquest dimarts pels voltants de les set del vespre quan la sala del 092 va rebre diverses trucades informant que un individu sense samarreta anava pel carrer Oms i de Prat increpant als vianants, donant cops als vehicles estacionats i als contenidors, i s'estava encarant amb les persones que li cridaven l'atenció.

En arribar la patrulla, el jove va intentar fugir, però va ser detingut pels agents. Segons fonts policials, l'arrestat va resistir-se activament a la detenció. Al mateix temps, altres patrulles de la Policia Local van recollir el testimoni de diverses persones que van constatar els desperfectes que el jove havia ocasionat en alguns dels vehicles estacionats.

L'hospital de Manresa anul·la intervencions quirúrgiques

L'increment d'hospitalitzacions derivat de la Covid-19 ha portat l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa a començar a ajornar aquelles intervencions quirúrgiques menys urgents que hi havien programades. De fet, la setmana passada, a la capital del Bages ja es va anul·lar el 0,4% de l'activitat ambulatòria i el 6% de l'activitat quirúrgica fins llavors programada.

La Fundació Althaia de Manresa activava la setmana passada la fase 2 del Pla de contingència a causa de l'augment de persones afectades pel virus que hi havia ingressades al centre hospitalari.

La decisió de desprogramar les intervencions quirúrgiques menys urgents de diferents especialitats té com a objectiu alliberar professionals mèdics i d'infermeria per poder donar resposta a l'increment de pacients positiu de Covid-19.

L'activació de la fase 2 del Pla de contingència ha comportat la creació d'equips multidisciplinaris de professionals de diferents especialitats que s'encarreguen de donar suport, de forma rotatòria, a l'equip de Medicina interna que hi ha a planta. El pla en qüestió també ha previst reforços a l'àrea on hi ha ingressats pacients crítics amb professionals d'anestesiologia i pneumologia.