Enxampen dues persones saltant-se el confinament i caçant il·legalment al Ripollès

En un control previ dels Agents Rurals havien assegurat que estaven circulant cap a la comarca del Berguedà

Agents Rurals inspeccionant dues persones per saltar-se el confinament perimetral i practicar la caça de manera irregular al Ripollès
En un control previ dels Agents Rurals havien assegurat que estaven circulant cap a la comarca del Berguedà | Catalunya Diari

Els Agents Rurals han denunciat aquest passat dissabte dues persones per saltar-se el confinament perimetral i practicar la caça de manera irregular. Es tracta de dos residents de la comarca de la Selva, que estaven practicant la caça major en una batuda al Ripollès, comarca que es troba sota confinament perimetral a causa de la Covid-19

Agents del grup especial de verins i antifurtivisme han inspeccionat les dues persones i els han comissat les armes de foc. De fet, el cos ha informat que prèviament ja havien estat aturades en un control dels mateixos Agents Rurals, on havien assegurat que estaven circulant cap al Berguedà.

La 'rave' il·legal de Llinars acaba amb 2 detinguts, 5 investigats i 215 persones identificades

La festa il·legal de Llinar del Vallès ha acabat amb un balanç de 2 detinguts, 5 investigats i 215 persones identificades. Així ho ha explicat aquest dissabte el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que també ha apuntat que durant el desallotjament s'han efectuat 61 proves d'alcoholèmia, totes elles amb resultat negatiu, i una anàlisi drogotest amb un resultat positiu. 

En el mateix dispositiu s'han comissat els equips de música dels dos escenaris que hi havia a la nau. Els dos detinguts eren els propietaris dels equips de so. Paral·lelament s'investiga cinc persones per un presumpte delicte de desobediència. A més, Interior portarà la 'rave' a la Fiscalia per saber si els assistents haurien comès un delicte contra la salut pública.

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha explicat que van rebre el primer avís al voltant de les 22h del passat dijous 31 de desembre i que s'ha donat l'operatiu per finalitzat a dos quarts de cinc de la tarda d'aquest dissabte. En aquest han intervingut 10 equips de la Brigada Mòbil, 9 equips d'ARRO, 10 patrulles de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Granollers, Trànsit, efectius d'Investigació, de Mediació i Comunicació, entre d'altres. També hi havia efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

En total s'han pogut identificar i sancionar un total de 215 persones – les que s'han trobat a l'interior de la nau - tot i que el mateix Trapero ha explicat que assumeixen que alguns dels assistents haurien abandonat el lloc prèviament. Així doncs, creuen que haurien participat en la 'rave' unes 300 persones.

L'operatiu també ha permès detenir dos organitzadors de la festa il·legal, un jove tarragoní de 22 anys i una noia holandesa de 29 anys. Tots dos estan acusats d'un delicte de desobediència greu. Cinc persones més estan investigades per un presumpte delicte de desobediència.


Comentaris

envia el comentari