Descontrol a Barcelona: Festa il·legal amb 58 persones sense mascareta

Els fets han tingut lloc aquest diumenge a les 2.30 hores de la matinada

L'interior d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Els fets han tingut lloc aquest diumenge a les 2.30 hores de la matinada   | Cedida

Els Mossos d’Esquadra han identificat i denunciat 58 persones que aquest diumenge a la matinada feien una festa en un local de Barcelona sense mascareta ni altres mesures de prevenció. Un testimoni anònim va alertar la policia de què hi havia moltes persones en un local de Sarrià situat al carrer Marià Cubí cap a les 2.30 hores de la matinada.

Fins al lloc dels fets s’hi va desplaçar una patrulla que va clausurar la festa i va denunciar 57 persones per estar en una festa infringint les restriccions adoptades per les administracions amb l’objectiu d’evitar el rebrot de la Covid-19 i a l’organitzador de la trobada. Aquest últim, havia anunciat la festa amb un cartell sota el lema: «Hoy se lía: Alicia, 28 party». Tots els identificats s’exposen ara a una sanció administrativa per Salut Pública.

 

Catalunya registra 1.125 casos nous de coronavirus confirmats per PCR

Catalunya registra 1.125 casos nous de coronavirus confirmats per PCR i el total s'eleva a 98.870, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total és de 120.547 casos (1.168‬ més) amb totes les proves. Segons les dades de Salut, 12.954 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, després que s'hagin reportat 16 defuncions en les últimes hores.

El risc de rebrot, des de mitjan juliol a la zona vermella, se situa en 169,14, per damunt de la setmana passada, quan era de 156,25 (del 6 al 12 d'agost). La velocitat de propagació es manté estable en 1,09, tot i créixer una centèsima i seguir per damunt d'1. Hi ha 657 pacients ingressats, 26 més que en el balanç anterior, i 132 a l'UCI, un més.

 

El coronavirus podria no erradicar-se mai

El professor Mark Walport, de la junta d'experts que treballa amb el govern britànic en la lluita contra el coronavirus va avisar ahir dissabte, 22 d'agost, que la malaltia podria romandre activa a escala global de manera indefinida, i que caldrien diverses rondes de vacunació per minimitzar la seva amenaça. «Això no serà com la verola, que podia erradicar-se amb una vacuna. Aquest virus estarà amb nosaltres per sempre d'una forma o una altra», va avisar en una entrevista de BBC4.

«Serà necessari, gairebé amb tota seguretat, que es realitzin campanyes de vacunació a intervals regulars», va afegir. Amb tot, el professor s'ha mostrat «raonablement optimista» respecte a la possibilitat d'aconseguir una vacuna satisfactòria, encara que, en la situació actual, encara caldran mesures «més dràstiques» per impedir un repunt de casos —almenys al Regne Unit— que puguin saturar la demanda per aquesta.


Comentaris

envia el comentari