Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

Escanya i deixa mig inconscient un vigilant durant un 'botellón' a Catalunya

Els fets van tenir lloc divendres al municipi de Taradell, a Osona | El detingut és un jove de 28 anys

Situació inèdita el municipi de Taradell, a la comarca d'Osona. Els Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir per arrestar un jove de 28 anys, que acabava d'agredir dos vigilants municipals. Els fets van tenir lloc durant un 'botellón' nocturn en aquest municipi de la Catalunya Central

Escanya amb violència un vigilant municipal a Taradell

Tot va tenir lloc la matinada del passat divendres, quan els mencionats vigilants es disposaven a identificar un grup de persones que consumien begudes alcohòliques. Tothom, tret d'una persona, van col·laborar i es van identificar. Però el jove agressor va optar per marxar corrents, en un intent per escapar dels vigilants. 

Després d'aturar-lo en el seu intent d'arribar a un parc, es va girar, i va agafar amb el braç pel coll un dels vigilants. La força que va fer servir va ser tan gran, que el va deixar mig inconscient. El seu company va reaccionar ràpidament, i va ruixar l'agressor amb un esprai

Ara bé, el segon vigilant també va acabar rebent diversos cops del jove. Els vigilants van arribar a demanar ajuda urgent a través de l'emissora que duien a sobre, connectada a la xarxa Rescat. Es tracta d'una xarxa de col·laboració amb la qual els petits municipis s'ajuden, a l'espera que intervingui la Policia de la Generalitat.

Detingut pels Mossos d'Esquadra després de ser immobilitzat

De seguida, van acudir al lloc dels fets un agent del municipi de Seva, i guàrdies de Viladrau. Finalment, van ser capaços de reduir l'agressor. Els Mossos d'Esquadra, en arribar al lloc dels fets, van arrestar el jove, per un presumpte delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat. 

Cal dir que, des de fa temps, els cossos de vigilants municipals reclamen al departament de l'Interior millores. En concret, consideren essencial que se'ls doti de millors eines, formació i seguretat jurídica, per a les intervencions en matèria de seguretat ciutadana. 

Disparen contra un guàrdia municipal durant una persecució a l'Empordà

No es tracta de l'únic incident en el qual s'han vist implicats Guàrdies Municipals a Catalunya en els últims dies. Recentment, el copilot d'una furgoneta va disparar diumenge contra un agent del cos del municipi de Peralada, a l'Alt Empordà

Segons ha explicat el cos, l'agent municipal va descobrir unes persones que carregaven dues furgonetes amb marihuana. En veure que havien estat enxampats, els dos surten corrents a tota velocitat. L'agent comença a perseguir una de les furgonetes, i va ser en aquell moment que el copilot va disparar diversos trets. 

Afortunadament, cap d'ells va impactar contra l'agent, que va resultar il·lès. Pel que fa als fugitius, a continuació van saltar-se un control de la Policia Local de Castelló d'Empúries. Finalment, la Policia Local de Roses va aturar una furgoneta, si bé la segona va aconseguir escapar.