Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'un parapent, Omar i Tomás

Omar i Tomás, el metge resident i el monitor que han perdut la vida fent parapent

Els dos van patir un accident a l'illa de Tenerife

Un tràgic accident de parapent es cobrava la vida de dues persones aquest diumenge a Tenerife. Hores després es va confirmar que els morts eren Omar, un jove metge resident, i Tomás, un monitor amb molta experiència. Diferents autoritats canàries n'han lamentat la mort.

Des de la conselleria de Sanitat del govern canari anunciaven la mort del jove sanitari en un accident de parapent al Parc Nacional del Teide. Omar Dehni al Mahmoud era resident de medicina familiar i comunitària de la Unitat Docent Tenerife Nord. És per això que han volgut enviar «el més sincer condol a la família i amics».

El segon mort és Tomás Marrero, un monitor de parapent molt experimentat que feia molt de temps que volava a Tenerife. La consellera insular de l'Àrea de Gestió del Medi Natural i Seguretat de l'Ajuntament de Tenerife, Isabel García Hernández, va confirmar la mort del jove. «El meu més sincer condol a la família i amics/es d'Omar Dehni, resident de medicina familiar i comunitària, i del monitor Tomás Marrero, esportista de reconeguda experiència», escrivia al seu compte de Facebook.

Ràpidament, les xarxes socials es van omplir de missatges per a lamentar el tràgic succés i donar el condol a les famílies de les dues víctimes. Han volgut recordar dues persones que eren molt estimades per aquells que les coneixien.

D'Omar, són molts els que valoraven la seva feina com a metge malgrat el poc temps que portava exercint. Però també destacaven els seus valors com a persona. «DEP. He tingut la sort de conèixe't, Omar. Gran professional, i el més important: una persona exemplar. El meu condol a la família», escrivia un conegut a Twitter. «Vaig tenir la gran sort de conèixe'l, molt bon nen. Petons per a tota la seva família. DEP» o «El meu més sentit condol a la seva família i als seus companys de promoció i amics. Una gran persona i una mort injusta», eren altres dels missatges que li van dedicar.

Aquells que coneixien Tomás també s'han volgut sumar al dolor. «Quina pena tan gran, la pèrdua d'aquest home jove. Al barri de La Romera-Placeres, a Los Realejos, tothom plorem la pèrdua de Tomás Marrero. DEP, i el seu company també. Lamentable veure com el que dona vida a algú, també l'hi pren».

S'investiga el motiu de l'accident que va causar la mort d'Omar i Tomás

L'accident que els va costar la vida a Tomás i Omar va tenir lloc aquest diumenge a l'illa de Tenerife. Concretament, van patir una caiguda a la zona d'enlairament a Izaña, a Las Cañadas del Teide, segons confirmava el 112 de Canàries.

Eren les 10:10 quan es rebia una trucada alertant de la caiguda d'un parapent amb dues persones en aquesta zona de Tenerife. De manera immediata es van activar els diferents equips d'emergència, entre ells l'helicòpter del Grup d'Emergències i Salvament (GES), que va localitzar i rescatar els dos accidentats.

Aquests van ser traslladats a una carretera on hi havia el dispositiu sanitari del Servei d'Urgències Canari (SUC). Dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat els van atendre. Els metges del SUC van intentar reanimar un dels accidentats, que tenia una parada cardiorespiratòria, mentre es rescatava el segon.

Quan aquest va arribar a la zona amb els sanitaris, van comprovar que també tenia una parada com el seu company. L'equip mèdic van fer tot el possible per a reanimar-los, però finalment no van poder fer res per a salvar-los la vida. Omar i Tomás van morir sense arribar a ser traslladats a un centre hospitalari.