Imatge d'arxiu d'un vehicle policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Mor un jove a qui la Urbana de Barcelona va fer caure de la bicicleta després d'un furt

La víctima va ingressar l'Hospital Universitari de Bellvitge el dia 3 d'agost per un traumatisme cranial

Un home ha mort aquest diumenge, 8 d'agost, després de caure de la bicicleta. Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona va empentar la víctima de 32 anys i la va fer caure del vehicle. A causa del traumatisme que va rebre al cap va ser traslladat a l'hospital de Bellvitge on ha mort.

El diari 'Tot Barcelona' ha avançat que els fets es van produir el dimarts, 3 d'agost, a l'Hospitalet de Llobregat, al Barcelonès. En concret, l'incident va passar a prop de la Ciutat de la Justícia a les 22 hores de la nit.

L'agent de la Guàrdia Urbana estava fora de servei

Presumptament, la víctima, aprofitant l'embranzida de la bicicleta va passar pel costat d'una noia i li va robar un objecte. Segons el diari ja citat, el furtador va intentar fugir amb el vehicle, mentre la noia el perseguia i cridava.

Va ser un agent fora de servei de la Guàrdia Urbana de Barcelona que passava per allí qui el va aturar. No obstant això, el membre del cos de seguretat de la capital catalana va empènyer al suposat lladre. L'impacte de la caiguda el va rebre el cap del fugitiu i va haver de ser hospitalitzat.

Una testimoni dels fets que ha consultat el diari 'Tot Barcelona', ha puntat: «Ho vaig veure clarament. No va ser ni un cop de puny ni res. Es veia que volia tombar-lo de la bici com perquè caigués de costat. Però és clar, el noi de la bici anava de pressa perquè intentava escapar».

La víctima ha estat ingressada a l'hospital de Bellvitge des del 3 d'agost

Fins a l'accident si van traslladar diverses dotacions del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). Tot i haver estat traslladat a l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'home de 32 anys ha mort aquest diumenge després d'estar uns 4 dies ingressat.

L'Ajuntament de Barcelona no ha fet cap comunicat per esclarir els fets. De fet, segons el diari barceloní, en un primer moment les declaracions del consistori de Barcelona van ser que el policia «va intentar aturar-lo». Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació, a més estan a l'espera de les indicacions del jutge corresponent.

Obren un expedient d'informació reservada

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha obert un expedient d'informació reservada arran de la mort de l'home. Un procediment habitual en casos similars al succeït amb el de l'Hospitalet de Llobregat.

L'expedient s'ha obert de forma proactiva sobre els fets, per tal de col·laborar amb tot el que requereixi la investigació, a càrrec dels Mossos d'Esquadra.