Dos nens agafats de la mà i caminant sols per una carretera

Troben dos nens de 2 i 4 anys sols i despullats per Madrid, de matinada

Els nens caminaven sols i nus per Madrid

Aquest cap de setmana han sigut trobats a Madrid dos nens de 2 i 4 anys deambulant sols per la ciutat en plena matinada. Els petits es trobaven sense companyia i nus, caminant per la ciutat.

Ara mateix el cas ja ha estat posat en mans dels serveis socials, després d'haver trobat a la mare dels nens i que va ser detinguda. Els fets van passar durant la matinada de dissabte a diumenge.

Segons sembla, al voltant de les 6.00 hores una patrulla de seguretat ciutadana de la ciutat va trobar als dos nens pel carrer. Els dos petits anaven pel carrer, sense res de roba. Es trobaven, concretament, a la plaça de Sant Francesc, al districte Centre de Madrid.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

No s'ha detallat molt més sobre les circumstàncies en què van ser trobats els menors. Tampoc s'ha especificat si va ser la patrulla la que va trobar de casualitat als nens, o van ser alertats per alguns veïns que els van veure sols pel carrer.

Tot això ho han explicat fonts oficials de la policia. Asseguren els agents que, després de comprovar d'un primer cop d'ull que els nens no semblaven estar ferits ni tenir cap mena de dany, els van traslladar a un centre sanitari.

Malgrat no apreciar-se a primera vista, podria haver estat que els menors tinguessin alguna mena de dany que només es pugui veure per professionals de la salut. Així doncs, van ser portats a un hospital i allà van comprovar el seu estat de salut.

No s'ha informat de si, finalment, els nens tenien danys o no, encara que es pot deduir que no o que, de tenir-los serien lleus, ja que van sortir ràpidament del metge.

De fet, una vegada que van poder anar-se'n de l'hospital, els nens ja van quedar en mans dels serveis socials. Mentre tot això succeïa, una altra patrulla d'agents de la policia van iniciar la recerca dels familiars dels menors.

Presumpte delicte d'abandonament de menors

Van acudir a la suposada casa dels nens i allà van trobar una dona, qui es trobava en aparent estat d'embriaguesa. Segons alguns testimonis que es trobaven per la zona, segurament veïns, la dona havia arribat feia molt poc. Va ser ella mateixa la que va acabar per confessar que havia deixat els nens sols aquella nit a casa.

De fet, hauria estat la dona la que hauria alertat del qual havia passat. Va assegurar que aquella nit havia sortit de casa, deixant als nens sols, i que, en tornar, no es trobaven en l'habitatge.

No s'ha detallat en quina zona concreta es trobava la casa. Precisament per això, tampoc se sap quina és la distància exacta que els nens van arribar a recórrer sols i nus pel carrer.

Així doncs, els agents es van cerciorar primer que els petits trobats pel carrer fossin els fills de la dona. Un cop comprovat això, la dona va acabar detinguda.

Se l'acusa d'un presumpte delicte d'abandonament de menors. De moment, però, no se sap més sobre el cas. No s'ha mencionat què passarà ara amb els petits ni si la dona podria acabar condemnada a presó pels fets.

Per tant, els nens, com hem dit, han quedat a càrrec dels serveis socials. Aquests són ara els encarregats d'investigar el cas i determinar la situació dels petits. Seran, doncs, treballadors especialitzats els que decidiran a qui se'ls ha de donar ara la tutela dels dos germans.