Fotomuntatge d'un test d'alcoholèmia i un cotxe sinistrat després d'un accident

Un espanyol perd el rècord mundial d'alcoholèmia: un altre home el supera

Les autoritats han al·lucinat en veure que l'home va poder agafar el cotxe en l'estat en què anava

Beure i conduir són verbs que mai han d'anar relacionats. I és que, per si no fossin prou les temeritats que es poden fer sobri, anant ebri la cosa es complica encara més. La DGT sempre avisa: «Si beus, no condueixis».

Agafar el vehicle mentre s'està sota els efectes de l'alcohol podria provocar un accident terrible. Ja hi ha hagut múltiples casos de persones que han mort per fer una cosa així, i a més, et converteixes en un autèntic perill per a tothom que és a la carretera.

Primer pla del volant d'un cotxe
Conduir implica tenir els cinc sentits a la carretera per a evitar qualsevol tipus d'accident | Pixabay

Fins fa poc, un home de nacionalitat espanyola  podia presumir, irònicament, de tenir el rècord de la taxa més alta d'alcoholèmia fins a l'actualitat, amb 4,75 grams d'alcohol a la sang. El cas és que una altra persona l'ha superat. Per molt increïble que sembli, el nivell d'alcohol a la sang que tenia gairebé duplicava la quantitat d'un coma etílic.

Nou rècord mundial d'alcoholèmia

El rècord l'ha superat un home d'Argentina a qui han enxampat conduint amb 5,5 grams d'alcohol per litre de sang. Això suposa la xifra més alta que s'ha registrat mai a tot el món.

El conductor ebri conduïa un Nissan model Tiida per la ciutat de Necochea, ubicada a la província de Buenos Aires. Com es podia esperar, els efectes de l'alcohol van provocar que tingués un accident en què el vehicle va quedar completament destrossat en xocar contra un pal de llum.

Les autoritats, quan van ser avisades del desastre, es van personar al lloc tan aviat com van poder. Un cop allà, van fer una prova d'alcoholèmia a l'home, ja que presentava signes evidents d'haver consumit alcohol. I quan van veure que l'aparell marcava una xifra tan alta, els agents van al·lucinar.

Una taxa pròpia d'un coma etílic

Els experts en trànsit d'Argentina no donaven crèdit a la taxa d'alcoholèmia que va donar el conductor, que és la més alta que s'ha registrat mai. I és que no troben cap explicació que els permeti saber com l'home va ser capaç de pujar al vehicle, arrencar-lo i conduir-lo.

Tal com assenyalen diverses fonts, a partir dels 3 grams d'alcohol per litre de sang, la majoria de gent entra en coma etílic. Aquest home, però, amb 5,5 grams d'alcohol va aconseguir arrencar el cotxe.

Un agent de trànsit fent una prova d'alcoholèmia a un conductor
Els agents no es podien creure que l'home hagués pogut agafar el cotxe en aquell estat | Pixabay

Afortunadament, no hi va haver cap víctima mortal a l'accident. El conductor va quedar il·lès, però el seu vehicle en va patir les conseqüències, ja que va quedar destrossat.

Les xarxes socials no han trigat a compartir les impactants imatges del succés. En algunes, fins i tot es pot veure el conductor semiinsconscient dins del cotxe.

Un espanyol tenia el rècord

Abans que tingués lloc aquest succés que, per sort, no va ocasionar cap ferit, el rècord mundial d'alcoholèmia el tenia un espanyol.

Un agent de trànsit fent un test d'alcoholèmia a una conductora
Abans, el rècord mundial d'alcoholèmia el tenia un basc, amb 4,75 grams d'alcohol en sang | Europa Press

Fa sis anys, va assolir la xifra de 4,75 grams d'alcohol per litre de sang en una autopista del terme municipal de Libourne, a França.

L'home, natural del País Basc, ocupava la primera posició del rànquing mundial, però ara un argentí li ha passat davant. Esperem que aquesta xifra no es torni a superar mai més.