Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un agent de la policia de Calafell.

«Tu i jo»: L'espanyol vidu de 46 anys que dormia amb una nena de 13

La Policia Nacional l'ha detingut a Sevilla i s'enfronta a càrrecs per un delicte d'abús sexual

Ell tenia 46 anys i ella 13, però malgrat emportar-se 33 anys de diferència mantenien una relació amorosa. Una relació tan profunda que fins i tot van arribar a ficar-se al llit. Tot i que les trobades sexuals eren consentides, la Policia Nacional l'ha detingut per un delicte d'abús sexual.

Els fets han passat a la barriada Zona Nord de la perifèria de Sevilla, on vivia l'arrestat. Es tracta d'un home de 46 anys que fa dos anys va perdre la seva dona i que després va iniciar una relació sentimental amb la nena. Però a Espanya, l'edat mínima legal per mantenir relacions sexuals és als 16 anys.

Segons el Codi Penal, les relacions sexuals amb menors de 16 anys, fins i tot quan són consentides, es consideren abús. Ara el detingut s'enfronta a una acusació que pot comportar una pena de dos a sis anys de pres, ja que el cas està en mans del Grup de Menors de la Policia Nacional, i hi ha una investigació en marxa.

La família sospita des de fa temps

La principal hipòtesi és que el detingut, un home més gran, es va aprofitar d'una situació de confiança per mantenir relacions amb la nena. Però de manera casual, va ser la mare de la menor qui va descobrir el cas i en saber-ho, ho va posar en coneixement de la policia mitjançant una denúncia, interposada la setmana passada.

Foto del lloc on van passar els fets a Sevilla
Zona Nord de Sevilla, el barri on van passar els fets | Cedida

El Grup de Menors va obrir una investigació que va conduir fins al presumpte autor dels abusos, i va quedar arrestat. La mare sospitava de la relació des de l'estiu passat, quan la menor va començar a freqüentar un establiment on també anava aquest home. En teoria, aquest seria el lloc on van començar la relació.

La família de la nena va advertir l'home perquè tallés el seu idil·li amb la menor, però pel que sembla no ho va fer. De nou, la nena sortia moltes vegades a passejar el seu gos, fet que va tornar a aixecar les sospites. Sembla que aprofitava aquestes sortides per anar a casa d'un veí del barri, que li deixava el seu telèfon per contactar amb el seu amant.

Una aliança amb la inscripció «Tu i jo»

Fa uns dies és quan la família va descobrir que la nena s'havia vist novament amb ell al cotxe. Fins i tot van veure que li havia regalat una aliança amb la inscripció «Tu i jo», i que ell en tenia una igual. Arran d'aquí van aparèixer les converses d'àudio a través de WhatsApp, amb un alt contingut sexual.

En aquests àudios, el detingut va confessar haver practicat sexe oral amb la noia mentre que, en un altre missatge a una xarxa social, li demana que no digui res sobre els tocaments que li hauria practicat. Davant d'això, la menor va admetre haver mantingut una relació amb l'home durant una exploració practicada a l'hospital.

Foto de recurs
Es considera abús de menors, encara que sigui consentit | Cedida

Segons la versió de la nena, estava enamorada de l'home vidu i tots els actes sexuals van ser sota el seu consentiment. Tot i això, no va ser eximent perquè la Policia Nacional, d'acord amb el que estableix el Codi Penal, aturés el presumpte abusador i el posés a disposició judicial.

Penes de dos a sis anys

El jutjat d'Instrucció número 11 de Sevilla va acordar, a petició de la Fiscalia, la posada en llibertat del detingut amb càrrecs. A més, com a mesura cautelar, no es podrà comunicar amb la menor ni acostar-s'hi. Així mateix, el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia ha comunicat els càrrecs contra el detingut, que queda en espera de judici.

Segons l'article 183 del Codi Penal, «el que realitzarà actes de caràcter sexual amb un menor de 16 anys, serà castigat com a responsable d'abús sexual un menor amb la pena de dos a sis anys de presó». En els casos en què hi ha violència o intimidació, la pena augmenta de cinc a deu anys.