Muntatge foto Esther López

«Això d'Esther López havia de passar perquè sortia massa de festa»

El principal sospitós de la jove la culpa a ella de la seva pròpia mort

Óscar, el principal sospitós de la mort d'Esther López, continua donant titulars després de comparèixer davant dels tribunals. Les seves declaracions no acaben de convèncer la jutgessa que li insisteix que respongui diverses qüestions.

«No ho sé», és la resposta que el sospitós dona a preguntes clau sobre què li va poder passar a Esther aquella nit i la seva possible implicació. La intencionalitat d'Óscar és desviar l'atenció a altres persones, inclosa la jove.

 

«Algun dia havia de passar»

No hi ha res pitjor que culpar una víctima de la seva mala fortuna. Això és precisament el que ha fet Óscar després de comparèixer davant de la jutgessa per l'assassinat d'Esther López.

Si hi ha alguna cosa en la qual tot Traspinedo coincidia era a l'alegria que la jove desprenia. Tenia una relació excel·lent amb els seus veïns i no dubtava a sortir a gaudir quan així ho creia convenient.

Això, però, és precisament l'argument que ha donat el principal sospitós per desviar l'atenció sobre la seva presumpta culpabilitat. Óscar ha capgirat la situació i ha insinuat davant la magistrada que el final d'Esther a estat culpa d'ella mateixa. 

Muntatge fotogràfic d'Esthér López i Óscar.
Óscar desvela els secrets d'Esther López | CatalunyaDiari

«Això algun dia havia de passar per com era ella, que solia sortir i estava diversos dies de festa», ha manifestat sense pudor. D'aquesta manera, qui era amic de la víctima va qüestionar la seva manera de relacionar-se i va fer un gir per culpar-la directament. De fet, durant la vista, es va referir a la víctima dues vegades mitjançant un malnom despectiu.

Però això no va acabar aquí, ja que va treure a la llum els presumptes problemes que la jove va tenir en el passat. Problemes que deixen entreveure que potser la vida d'Esther no era clara com alguns creuen. «Jo ho desconeixia, però hi havia un cotxe que li van haver de robar temps enrere, es diu que va ser per una venjança», va afegir.

Fragment del vídeo que Miguel López ha publicat per intentar trobar la seva filla.
Hi ha moltes coses de la família d'Esther López que desconeixia de la jove | Xarxes socials

 

El sospitós només vol desviar l'atenció 

Està costant molt aclarir el grau de culpabilitat d'Óscar a la mort d'Esther. No hi ha proves concloents, malgrat que el dispositiu mòbil aporta dades molt clares. Sobre per què el seu telèfon va donar senyal a prop del lloc on va desaparèixer malgrat que assegura que estava adormit, la resposta va ser «no sé».

I així, afirmant desconèixer la majoria de les preguntes, Óscar va intentar que l'interès no recaigués sobre la seva persona. Tot i això, la magistrada estava disposada a treure-li la veritat i li va insistir a saber si aquella nit va intentar alguna cosa més amb Esther.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
La magistrada no està convençuda amb la versió d'Óscar | Europa Press

«Mai», va respondre. «Quina explicació dona vostè que quan li diu Carolo li pregunti si vas acabar la feina?», va voler saber la jutgessa. Va ser on l'home va assenyalar que entre la víctima i Carolo existia una relació íntima, fet que el protagonista nega.

Tot i això, la magistrada no se sent del tot contenta amb la seva declaració, convençuda com està que alguna cosa va passar entre la jove i el sospitós. El fet que la víctima abandonés el seu cotxe, fa pensar que, potser aquest va intentar mantenir una relació amb Esther. 

A això, Óscar respon que «es va baixar ella» voluntàriament i que li va comunicar que «se n'anava on Carolo». De moment, l'interrogat va sortir dels jutjats com va entrar, lliure i sense prou motius per empresonar-lo.