Muntatge fotogràfic d'Esthér López i Óscar.

Óscar, el sospitós per la mort d'Esther López, emet un comunicat

L'amic d'Esther López ha decidit parlar després de les últimes informacions publicades

El cas d'Esther López continua sense resoldre's. Si bé és cert que ja fa mesos de la troballa del seu cos, també ho és que la Guàrdia Civil té dificultats evidents per a poder tancar el cas. D'aquesta manera, sembla que s'ha entrat en una espècie d'stand by permanent. 

Però en les últimes setmanes, la investigació ha fet un gir. I és que s'ha posat Óscar, la persona que la va veure amb vida per última vegada, en el punt de mira. Aquest home, amic seu, ha passat a ser el principal sospitós.

Óscar, bàsicament, és al punt de mira de la policia per les seves declaracions contradictòries. És més, s'ha arribat a dir als mitjans que la seva versió no coincideix amb dades que s'han obtingut del seu mòbil.

Davant de tot això, el val·lisoletà ha decidit oferir un comunicat públic per demanar respecte i informació veraç.

▶️ La madre de Anna y Olivia y ex de Tomás Gimeno anuncia que está embarazada

El principal sospitós del cas d'Esther López demana rigor informatiu

La mort de la jove de Traspinedo i les seves circumstàncies han generat un gran enrenou mediàtic al voltant del seu cas. Sobretot, amb la figura d'Òscar que, suposadament, va ser l'última persona que la va poder veure amb vida.

Ara, però, aquest ha volgut sortir al pas de totes les declaracions que l'incriminen i ha emès un document. En aquest, recollit per Europa Press, el que fa és denunciar nombroses informacions que han aparegut sobre la seva persona. Informacions que explica que són falses.

Esther López somrient
Óscar, assenyalat pel que li va passar a Esther López, ha desmentit les falses notícies sobre ell | Arxiu

Ha dit que són mentides les notícies on parlen de «presumptes manifestacions» a alguns mitjans. Ha deixat clar que les úniques declaracions que ha fet i farà seran les que se li sol·liciti davant dels investigadors o del jutge.

A més, ha afirmat que molts mitjans han vulnerat el dret a la presumpció d'innocència.

Per això demana una «immediata rectificació» alhora que indica que prendrà les mesures legals pertinents si això no es compleix. Mesures que també adoptarà davant de l'assetjament que està patint ell i el seu entorn.

«Exigim que la informació que es doni sigui certa, veraç i objectiva. Igualment defensarem el respecte a la intimitat i adoptarem totes les mesures necessàries per prevenir l'angoixa que jo i la meva família patim per part dels mitjans de comunicació», diu.

Així mateix, el veí de Traspinedo ha estat contundent en una altra qüestió. En concret, assegura que no té res a veure amb la desaparició de la jove ni amb la seva «desgraciada mort».

Una de les batudes a Traspinedo, Valladolid.
Óscar ha explicat que no té res a veure amb el que li va passar a Esther López | Cedida

L'amic d'Esther López, en llibertat després de l'interrogatori al jutjat

El comunicat de l'amic d'Esther ha arribat hores després que se sotmetés a un interrogatori com a investigat al Jutjat d'Instrucció 5 de Valladolid. Després d'aquest interrogatori, va ser posat en llibertat pel titular i amb el consentiment del fiscal, cosa que ha generat polèmica.

Però la justificació d'aquesta decisió és que no hi ha prou proves contra ell, per la qual cosa és imprescindible continuar investigant.

Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil
Els investigadors han de seguir treballant per resoldre el cas d'Esther | EP

Exactament, el fiscal, com recull Europa Press, ha afirmat que les sospites sobre l'home «no són suficients per adoptar unes mesures tan greus com la presó provisional. Ni tan sols existeix a la causa un relat real de què va poder passar. A més, que l'investigat compta amb arrelament personal, familiar i laboral i ha col·laborat amb els agents».