Imatge de Karina Isabel Tobías, la noia de 21 anys que va gravar la seva mort sense saber-ho

Isabel, la noia de 21 anys que va gravar la seva pròpia mort sense saber-ho

El seu xicot ha estat detingut com a presumpte autor de la mort ocorreguda en estranyes circumstàncies

Karina Isabel Tobías és la dona de 21 anys que ha gravat la seva pròpia mort de manera accidental a Texas, Estats Units. La noia va captar amb el seu telèfon el moment en què el seu xicot Efraín, de 24 anys, li disparava amb una pistola. Però segons, sembla, tot hauria estat fruit d'una tràgica imprudència.

Isabel i Efraín es trobaven al desert del Paso jugant amb armes de foc en el moment de l'accident. El noi va veure la seva noia gravant un vídeo amb el telèfon mòbil, i la va empunyar amb un revòlver. Pensant que l'arma estava descarregada va prémer el gallet apuntant cap al telèfon.

Però la pistola sí que estava carregada, i la bala va impactar contra la jove. Segons la versió del noi, pres del pànic va portar la seva parella a l'hospital deixant el telèfon al lloc. En una primera trucada va afirmar que Isabel s'havia disparat a si mateixa, però després es va descobrir la veritat.

Va morir dos dies després

La policia va detenir Efraín Orozco com a presumpte culpable de l'assassinat de la seva parella Karina Isabel Tobías. La noia va morir el 12 d'abril a un hospital del Paso, com a resultat de les lesions provocades pel tret. Quan els agents van arribar al centre mèdic, Efraín ja havia marxat.

Fotomuntatge d'una pistola i Karina Isabel Tobías
La jove va morir en un accident amb una pistola | Catalunya Diari

El van detenir al seu retorn, malgrat que l'home assegurava una vegada i una altra que havia estat un accident. Una setmana després van accedir al telèfon de la víctima, on hi havia el vídeo de l'incident. Ara hauran d'esclarir si és una mort accidental o amb indicis de criminalitat.

Segons ha informat l'Oficina del Xèrif del Comtat del Paso, no descarten que es tracti d'una mort accidental. Al vídeo s'aprecia el moment en què el jove apunta amb l'arma cap al telèfon i dispara. La bala que va disparar va impactar al cap d'Isabel, que va morir dos dies després.

Què diu la declaració

La Unitat de Delictes Majors es va fer càrrec de la investigació, que després de les primeres indagacions va assenyalar Efraín com a principal sospitós. Arran de les evidències, es va emetre una ordre d'arrest contra el sospitós, que mantenia una relació amb la víctima. Ara el noi està acusat d'assassinat.

Segons va relatar ell mateix, estaven amb un grup d'amics practicant xut en una àrea desèrtica de la zona del Paso. En concret, estaven disparant una pistola calibre 45 i un rifle Ak-47. En un moment donat, ell i Isabel es van quedar sols al costat de la porta del darrere de la camioneta.


Segons la declaració, «Isabel va començar a gravar al seu telèfon i Efraín li va apuntar amb l'arma, i va prémer el gallet colpejant-la al cap». Alhora, segueix dient que «va entrar en pànic, ho va llençar tot, i la va portar a l'hospital més proper». Va ser allà on van detenir el noi i el van portar a dependències policials.

Imprudència o assassinat?

Els agents van tornar al desert per recuperar el telèfon d'Isabel, gràcies al qual han pogut visionar les imatges. «En ell es mostra l'acusat dret, directament davant del telèfon mòbil», diu l'atestat policial. «L'acusat s'inclina cap avall i cap a la dreta i sembla agafar una pistola», prossegueix.

Imatge d'Efrain Orozco, possible autor de la mort de Karina Isabel Tobías
Efraín està acusat d'assassinat per la mort d'Isabel | EPCSO

Aleshores «apunta amb la pistola cap a l'àrea del telèfon i de la persona que està gravant, diu una cosa que és inaudible i se sent un tret». En aquell moment «el telèfon cau, abans que s'acabi el vídeo». Orozco va ser acusat d'assassinat i està detingut amb una fiança de mig milió de dòlars.

Li va disparar pensant per error que l'arma estava descarregada, o va aprofitar el moment per acabar amb la seva vida i fer veure que va ser un accident? Això és el que haurà d'esclarir la investigació. A partir d'aquí podria ser considerat un homicidi imprudent, o per contra, un assassinat traïdor.