Escorcoll del domicili del violador d'Igualada

Com van trobar el violador d'Igualada: una jaqueta, un cotxe destrossat i 155 càmeres

El noi va ser gravat per càmeres de vigilància seguint a la víctima

El cas de la brutal agressió sexual a Igualada encara porta cua. La feina dels Mossos d'Esquadra ha estat molt complicada a causa de la falta de proves que tenien per a la identificació de l'agressor. D'aquesta manera, la investigació ha durat més de cinc mesos.

Finalment, després d'un excel·lent i minuciós treball dels encarregats del cas, s'han pogut esclarir els fets i identificar el noi que va cometre la greu violació.

El van gravar

Els Mossos d'Esquadra van poder localitzar i identificar el suposat autor de la violació d'una menor a Igualada l'1 de novembre gràcies a les gravacions de 155 càmeres de seguretat. 

Les càmeres van detectar el sospitós participant en un aldarull amb altres joves que van causar danys a un vehicle aparcat. Posteriorment, les càmeres van gravar-lo seguint la víctima pels carrers solitaris del polígon industrial, i la geolocalització del seu telèfon mòbil va confirmar el recorregut. 

En la investigació hi han participat un centenar d'agents de diverses unitats com la Unitat Central d'Agressions Sexuals, de la Divisió d'Investigació Criminal, i de la Divisió de Policia Científica, amb nombroses tècniques científiques i tecnològiques innovadores.

No hi havia pistes

Més d'un centenar d'investigadors van treballar de dia i de nit per resoldre aquest cas sobre el qual no existien testimonis i la víctima no podia aportar cap mena d'informació. 

Davant d'aquesta situació, els Mossos van mantenir totes les línies d'investigació obertes i van indagar sobre totes les hipòtesis possibles. 

Es va investigar l'entorn personal de la jove i es va elaborar una reconstrucció del recorregut que va fer la noia abans de ser agredida, fent una anàlisi i estudi de les imatges de les càmeres de seguretat que es trobaven en el camí que va fer des de la sortida de la discoteca fins al lloc on van passar els fets. 

Els investigadors sabien que les primeres hores i dies eren crucials per no perdre cap evidència.

Durant les primeres setmanes, les gestions d'investigació es van centrar també en una recerca sobre els fets denunciats el darrer any a Igualada per exhibicionisme, baralles, agressions i abusos sexuals i robatoris violents. 

Calia fer un estudi detallat dels autors d'aquests fets i els seus antecedents policials.

▶️ Terrible troballa de la Guàrdia Civil a Barcelona: apareix el cadàver d'una dona

155 càmeres

Pel que fa a les imatges enregistrades per les càmeres de videovigilància de la zona més propera al lloc dels fets i de la seva perifèria, els investigadors van fer una recerca minuciosa i exhaustiva amb l'objectiu de no perdre cap detall i de localitzar qualsevol indici que aportés una possible línia d'investigació. 

Els agents van recopilar imatges de 155 càmeres per fer un seguiment de les persones i vehicles durant el temps en què es va produir l'agressió i per identificar el possible o possibles sospitosos relacionats amb l'agressió.

Durant la visualització d'aquestes imatges es va poder identificar un sospitós registrat per diferents càmeres de seguretat i es va poder definir el recorregut que aquest home va fer aquella nit, el qual coincidia amb el recorregut de la noia. 

Les càmeres van registrar com aquesta persona la seguia i s'anava apropant a ella, però, malauradament, el moment de l'assalt no va quedar gravat per cap sistema de videovigilància.

Posteriorment, passat un interval d'uns vint minuts, l'individu va tornar a aparèixer a les càmeres portant una peça de roba penjada al braç que podria ser la jaqueta de la noia que, posteriorment, va regalar a la que era la seva parella en aquell moment.

Aldarulls a Igualada la nit dels fets

Aquella mateixa nit, un grup d'onze joves van protagonitzar un altercat a Igualada provocant danys a un vehicle estacionat. Els agents van indagar sobre aquest incident i van localitzar unes imatges on havien quedat gravats els fets. 

Un dels joves duia la mateixa roba que portava el principal investigat, però es tapava amb la seva caputxa, de manera que no se'l podia reconèixer. El que es va poder confirmar és que era el mateix home que les càmeres de seguretat havien registrat en el recorregut que va fer la víctima.

A partir d'aquest moment, la investigació va centrar-se en aquest individu. Els agents van fer un estudi del grup de joves per tal de poder identificar la persona amb la cara tapada amb una caputxa que apareixia a les imatges.

Finalment, a partir d'un treball minuciós i complex, els investigadors van aconseguir identificar-lo i esbrinar el seu domicili.