Fotomuntatge de Vadim, el jove desaparegut a Barcelona, i una imatge d'un aeroport

L'estranya desaparició d'un jove enginyer quan anava a agafar un vol

Vadim havia de viatjar a Ucraïna per l'aniversari de la seva mare, però va desaparèixer durant el trajecte a l'aeroport

L'estranya desaparició d'un jove a Espanya manté els investigadors completament desconcertats. Vadim, d'origen ucraïnès, es disposava a agafar un avió a l'aeroport del Prat, però no va arribar a la terminal.

Se li va perdre la pista a Barcelona a principis de setembre i encara segueix sent un misteri. La seva família i amics estan segurs que no va desaparèixer de manera voluntària i exigeixen l'esforç de les autoritats per a aclarir els fets.

Fa més de trenta dies que el jove no dona senyals de vida, i la preocupació va en augment. A tots els estranya que Vadim no arribés a agafar l'avió per anar a reunir-se amb la seva família i amics a Kíev, la seva ciutat natal. Intueixen que alguna cosa greu li devia passar i no pararan fins a saber què va passar.

Vadim no va arribar a pujar a l'avió

S'acostaven dies feliços per a aquest jove ucraïnès, que ja havia comprat un bitllet d'avió per a viatjar a Ucraïna. Allà l'esperava la seva mare, a qui anava a visitar per a celebrar l'aniversari d'ella. També un amic seu, amb qui havia quedat per sopar quan arribés a Kíev.

No obstant això, Vadim no va arribar a agafar aquest vol. El mateix dia que anava a l'aeroport, se li va perdre la pista. Des de llavors, no s'ha sabut res més d'ell, i les persones del seu entorn ho tenen clar: no és una desaparició voluntària.

A Vadim l'esperava un futur prometedor, ja que era enginyer llicenciat i doctor en enginyeria. A més, té «algunes patents de projectes electrònics que ell mateix ha desenvolupat» i havia començat a treballar a Apple Barcelona desenvolupant utilitats per a Siri. D'aquí que hagin demanat als Mossos d'Esquadra que no deixin d'investigar.

Els seus amics el descriuen com «una persona creativa amb la moda, dòcil i estimadíssim per la seva gran família d'amics a Barcelona». Estan convençuts que al jove li devia passar alguna cosa que li va impedir pujar a l'avió i denuncien que no s'estigui investigant.

Ningú sap res sobre el parador de Vadim

Era el divendres 3 de setembre quan Vadim havia de viatjar a Ucraïna. «Estic de camí a la terminal 2 de l'aeroport» va ser el missatge que va rebre l'amic amb qui havia quedat a Kíev. Un missatge que va ser enviat cap a les 13:30. Una hora després, el mòbil estava apagat i el jove no va agafar l'avió.

En veure que Vadim no va arribar amb el vol previst, el seu amic es va posar n contacte amb els amics de Barcelona. Aquests no van saber què dir, ja que el jove s'havia acomiadat d'ells i se n'havia anat cap a l'aeroport. Va ser durant aquest trajecte que se li va perdre la pista.

Un interval de temps molt curt, però clau per a saber què li va poder passar. Ràpidament van trucar als hospitals, a l'aeroport i a més amics, però ningú sabia res de Vadim. El següent pas va ser denunciar la desaparició als Mossos d'Esquadra.

Denuncien que la policia no estigui fent res per a trobar-lo

Segons explica la seva parella, els agents no van considerar que a Vadim li hagués passat res greu. «Penseu que en aquests casos, moltes de les desaparicions són voluntàries» va ser la resposta que, segons diuen, van rebre.

Per això van decidir acudir a un advocat que es fes càrrec del cas i portar-lo davant un jutge perquè la investigació segueixi el seu curs. «Demanem a la Justícia i als Mossos d'Esquadra que no aturin la investigació», exposen. «Des que va desaparèixer, ni tan sols han localitzat on era l'últim moment que el seu mòbil va emetre senyal», assenyalen.

«Sabem que ha desaparegut contra la seva voluntat», mantenen els seus amics i familiars, conscients que Vadim mai deixaria tirada la seva mare. «La seva família i amics sabem que no deixaria el seu millor amic a Kíev i la seva mare pel seu aniversari esperant que ell arribi».

La inactivitat dels investigadors ha portat els seus amics a denunciar «un clar perjudici d'oblit i negligència a la desaparició d'una persona». «No sabem si hi ha discriminació per ser gai i d'origen ucraïnès», assenyalen. «Ens trobem indefensos i sense rebre explicacions», lamenta l'entorn de Vadim, que segueix lluitant per a trobar-lo.