Pla obert de l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat

Ferida greu una persona mentre feia parapent a Catalunya

Els Bombers l'han rescatat en llitera des d'un helicòpter, atès que havia quedat en una zona d'accés difícil a Àger

Un accident de parapent que ha tingut lloc durant les últimes hores gairebé acaba en tragèdia a Catalunya. Els fets van tenir lloc durant la tarda d'ahir —concretament al voltant de tres quarts de quatre de la tarda— a la comarca de la Noguera.

A conseqüència del succés, una persona va resultar ferida greu, en un accident que va tenir lloc mentre feia parapent a la zona d'enlairament de Coll d'Ares, a Àger. Per aquest motiu, els Bombers de la Generalitat van haver d'activar la unitat sanitaritzada del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) amb l'helicòpter.

Així les coses, els serveis d'emergències es van personar al lloc dels fets per atendre al ferit, el qual havia quedat en una zona rural d'accés difícil. Malgrat això, els Bombers van poder realitzar la seva extracció en llitera.

Després de dur a terme una maniobra de gruatge des de l'aeronau, la persona ferida va ser traslladada fins al lloc on hi havia l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). 

Finalment, un cop el ferit ja es trobava en mans del SEM, el cos d'emergències va poder traslladar-lo a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Un ferit en caure per un terraplè d'uns 15 metres al Baix Empordà

Tan sols una estona abans de l'accident de parapent, una altra persona resultava ferida a Catalunya. En aquesta ocasió, els fets van tenir lloc al camí de Ronda de Palafrugell —a la comarca del Baix Empordà—, quan el ferit en qüestió va patir una caiguda per un terraplè d'uns 15 metres d'alçada.

Tal com van explicar els Bombers de la Generalitat, el cos va haver d'activar dues dotacions terrestres i l'helicòpter del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) arran del succés, que es va registrar cap a un quart de quatre de la tarda.

Per tal de poder accedir al lloc on havia quedat la persona accidentada, els Bombers es van veure obligats a muntar una instal·lació amb cordes, i van accedir a la zona dels fets fent un ràpel. 

Així mateix, per a poder dur a terme fer l'extracció, van utilitzar el que el cos anomena un triangle de rescat. Posteriorment, la persona rescatada va ser traslladada fins a on hi havia l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.