Imatge de la muntanya del Montseny

Mor un excursionista en caure d'uns 50 metres al Parc del Montseny

La víctima estava fent una ruta en grup quan s'ha precipitat d'una alçada d'uns 50 metres

Un excursionista ha mort aquest dimarts després de caure d'uns 50 metres en una zona de difícil accés del Parc Natural del Montseny, a Gualba (Vallès Oriental).

La víctima estava fent una ruta en grup quan s'ha precipitat a prop del Gorg de la Goja. La feia, concretament, des d'un corriol que surt al Mirador i baixa cap a la zona del salt d'aigua.

Els Bombers, que han rebut l'avís poc abans de les onze del matí. Ha estat aleshroes quan han activat l'helicòpter de rescat amb la unitat sanitaritzada dels GRAE amb un metge del SEM i un vehicle lleuger terrestre de suport.

Els efectius han iniciat la recerca de la persona accidentada seguint les indicacions dels testimonis. També han fet una instal·lació de cordes fins a la llera del riu per poder accedir a la zona.

Una vegada el dispositiu ha arribat al lloc de l'accident, amb molt poca visibilitat, ha constatat que l'excursionista era mort. Davant la impossibilitat d'evacuar el cos en helicòpter, els efectius de muntanya dels Bombers han assegurat la víctima. Juntament amb efectius dels Mossos, que han desplaçat a la zona cinc dotacions, l'han extreta amb cordes fins a un punt on l'helicòpter ja ha pogut actuar.

Matinal de successos a Catalunya

La matinal ha estat plena de successos a Catalunya. A primera hora del matí s’informava d’un incendi en una nau d’Amposta, a les terres de l’Ebre. Els Bombers de la Generalitat, que s’hi han personat amb 12 dotacions, han extingit les flames, tot i que hi continuen treballant.

Hores més tard, a les 11.00 hores, s’ha informat de la troballa del nen de 8 anys que s’havia perdut mentre era de colònies a la Segarra. El dispositiu de cerca ha acabat quan un boletaire aliè al succés ha topat amb el vailet en un camí. El menut ha passat més de 12 hores desaparegut i ha passat la nit al ras.

I finalment, els Mossos d’Esquadra han informat d’un sinistre mortal a la C-59. Un vehicle s’ha precipitat per un precipici de 7 metres i el conductor del cotxe ha mort. També hi ha una dona que ha resultat ferida greu després de la caiguda.