Marta del Castillo

Eva, mare de Marta del Castillo, sap per què no apareix el cos de la seva filla

El cas ha tornat a estar d'actualitat després del documental de Netflix

El cas de Marta del Castillo continua sent un misteri gairebé tretze anys després de la seva desaparició i assassinat a Sevilla. Tot i que el principal acusat de la seva mort, Miguel Carcaño, compleix la seva condemna a la presó, el cadàver de la jove segueix sense aparèixer i encara hi ha molts dubtes.

Els pares de la jove, fins i tot, fa anys que denuncien que el condemnat no és el culpable de la mort de Marta. De fet, assenyalen directament cap al germà de Carcaño, Francisco Javier Delgado. Ell, igual que la resta d'imputats en el cas, va ser absolt durant el judici celebrat l'any 2011, ja que la sentència tan sols va inculpar el seu germà, per ser l'assassí confés del crim.

La teoria dels pares de Marta del Castillo sobre l'assassinat de la seva filla

En els darrers anys, Eva Casanueva i Antonio del Castillo han donat credibilitat a la darrera versió dels fets relatada per Miguel Carcaño. Després d'oferir diverses versions diferents, el jove ha insistit que va ser el seu germà gran qui va acabar amb la vida de Marta i es va encarregar d'amagar el cadàver. Per això, ell assegura que no sap on és realment el cos de qui era la seva parella.

La docusèrie de Netflix '¿Donde está Marta?' s'ha estrenat aquest mes de novembre
La docusèrie de Netflix '¿Donde está Marta?' s'ha estrenat aquest mes de novembre | Netflix

Eva Casanueva, mare de Marta, ha assegurat a 'Espejo Público' que, «com a mínim, Francisco Javier va ajudar el seu germà a desfer-se del cadàver. Però a mesura que t'assabentes de les coses, et quadra molt més que fos ell». Tot i que la justícia segueix sense creure aquesta última versió dels fets, la família de Marta s'ha dedicat a investigar i recopilar dades que serveixin per jutjar Francisco Javier.

«Com que Miguel va mentir tantes vegades, el jutge no donava valor al que estava dient. Però amb aquesta documentació que s'ha anat recopilant, és totalment cert el que Miguel va explicar en la seva última declaració», assegura Casanueva. Tot plegat podria canviar en aquesta línia amb l'emissió del documental 'Donde esta Marta?', una peça produïda per a Netflix on s'exposen les claus del cas.

Eva Casanueva té clar per què no apareix el cos de Marta

Segons defensa la família de la víctima, Francisco Javier Delgado hauria matat la jove sevillana després d'una disputa protagonitzada pels dos germans davant la presència de Marta. Es tracta d'una conclusió a què han arribat després de descobrir que darrere del crim s'amaga una estafa de més de 100.000 euros.

Els germans van falsificar la vida laboral i diverses nòmines a nom de Carcaño per accedir a una hipoteca i, després de comprar diversos béns, el jove no va poder fer front als pagaments. En confessar aquesta situació al seu germà gran, s'hauria desencadenat una discussió entre tots dos que acabaria amb Marta rebent cinc cops de cap al cap per part de Francisco Delgado.

Mguel Carcaño, l'assassí de Marta del Castillo
Miguel Carcaño assegura que va ser el seu germà qui va matar Marta del Castillo | LND

Precisament, segons la mare de Marta del Castillo, aquesta seria la raó per la qual el cadàver de Marta no ha aparegut. El seu cos sense vida podria revelar que va ser brutalment agredida pel germà de Miguel Carcaño i no amb un cendrer, tal com consta a la sentència.

Eva Casanueva sosté que el cos de Marta no apareix perquè té cinc cops al cap, i demana a la justícia que faci cas a la hipòtesi. «Miguel Carcaño no ho va fer com a venjança, com va dir el seu germà. Ell s'ha menjat a la presó el que s'ha volgut menjar per no dir la veritat», insisteix Eva del Castillo.