Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mig de l'acusat de maltractar la parella a Tremp, a l'Audiència de Lleida, amb l'advocada al fons

El dramàtic relat d'una dona maltractada per la seva parella a Catalunya

La Fiscalia manté la petició de 13,5 anys de presó per a l'acusat dels fets

La dona maltractada per la seva parella a Tremp l'any 2019 ha declarat aquest dimecres, després de no presentar-se al judici que es va celebrar el passat 14 d'octubre. Segons ha explicat la víctima, l'home la controlava, la colpejava i l'amenaçava habitualment quan s'enfadava. Així mateix, ha revelat que el 23 de setembre del 2019 va violar-la.

En la seva declaració, l'home va negar els fets i va assegurar que havia estat ella qui l'havia agredit. En aquest sentit, els informes mèdics que s'han presentat revelen que només ella presentava lesions. Així, la Fiscalia dona credibilitat al relat de la dona i demana 13,5 anys de presó per a ella, acusat dels delictes de violència física i psíquica habitual, agressió sexual i maltractament familiar.

A més de la pena de presó, la Fiscalia també demana, entre altres mesures, que es prohibeixi l'home, que té antecedents per un delicte de violència en l'àmbit familiar, comunicar-se o acostar-se a menys de 500 metres de la dona durant set anys quan surti de la presó.

Un relat de maltractaments terrible

La dona ha explicat que la seva parella —un home de 28 anys i nascut a l'Equador— la va colpejar, empentar, insultar i acusar de ser infidel de manera regular fins al setembre del 2019. En aquest sentit, ha explicat que l'home li exigia complir uns horaris, alhora que li deia amb qui podia quedar i quina roba es podia posar.

L'acusat, en la seva declaració el passat mes d'octubre, va negar els fets i va explicar el 29 de setembre del 2019 va veure la seva parella asseguda sobre les cames d'un altre home. Així mateix, va dir que li va demanar explicacions i que va marxar del bar cap a casa, on va posar les seves maletes al carrer. 

En arribar a casa, va declarar l'home, la dona se li va tirar a sobre, el va tirar a terra i va agafar un ganivet, amenaçant-lo. Davant això, es va amagar al lavabo i va trucar al 112.
 

La dona confirma que va agafar un ganivet, però els Mossos desmenteixen el relat de l'acusat

En la seva declaració d'avui, la dona ha declarat que es van barallar i que la seva parella va insultar-la. En aquest sentit, ha reconegut que va agafar un ganivet, però «per por», negant que amenacés l'acusat. En aquest sentit, els agents dels Mossos d'Esquadra que van declarar el passat mes d'octubre van assegurar que van trobar l'acusat al carrer i no tancat en cap habitació.

Així mateix, també van explicar que van trobar la casa molt desendreçada i roba de dona per les escales. Així mateix, van declarar que l'home, en cap moment, els va dir que la dona els hagués amenaçat amb un ganivet. Davant tot això, la Fiscalia considera que l'acusat menteix i dona credibilitat a la versió de la dona.