Un padre junto a la tumba de su hijo

El pare que escolta tots els partits del seu equip a la tomba del seu fill

Miguel Ángel no es perd ni una sola cita amb el seu fill difunt

Perdre un ésser estimat és un dels moments més durs per als familiars i amics, sobretot si es tracta d'una persona jove. Aquest és el cas d'un pare que va haver d'enterrar el seu fill amb només 19 anys. 

Nahuel Pérez va morir ja fa cinc anys, un adolescent argentí amant del futbol. La seva família va quedar profundament desolada, tant que durant anys el pare no va tenir forces per visitar-lo al cementiri.

Estar davant del lloc on reposen les restes mortals del jove era massa dolorós per a ell. Però, finalment, va aconseguir sentir-se preparat per fer un acte d'amor que s'ha escampat com la boira a les xarxes socials.

Un pare escolta els partits de futbol al costat de la tomba del seu fill

Nahuel i el seu pare tenien una afició que compartien: veure els partits de futbol del seu equip, el San Martín de Tucumán. El jove de 19 anys era un gran apassionat de l'esport estrella i no es perdia ni una sola trobada.

Tot i això, el seu camí es va torçar. Va perdre la vida en un accident de trànsit de manera sobtada i els familiars i amics van quedar completament desolats.

Miguel Ángel, el pare, es va quedar sense el seu fidel company d'afició i, des d'aleshores, el futbol ja no li provocava la mateixa il·lusió.

Després, no se sentia amb forces per visitar la tomba de Nahuel. Sentia molt dolor davant d'una làpida freda i la terra que hi havia sobre el seu fill. Però tot va canviar el 24 d'octubre, quan l'equip San Martín de Tucumán disputava uns dels partits més importants de la temporada.

Una trobada que Nahuel hauria volgut presenciar. Així, el seu pare va complir el desig i, carregat amb una ràdio, es va dirigir al cementiri. Va escoltar el partit a la tomba del seu fill i, junts, van gaudir un altre cop de la seva afició.

La imatge va ser captada per Yahis Marianela, germana de Nahuel i, ràpidament, es va fer viral a les xarxes socials. «Una foto que transmet molta tristesa i sobretot amor», comença escrivint. «Un pare escoltant el futbol al costat de la tomba del seu fill que va perdre la vida anys enrere en una ruta seguint l'equip dels seus somnis».

La publicació ha sumat milers de reaccions i comentaris en suport al pare del jove. Encara avui, Miguel Ángel és incapaç de trobar les forces suficients per trepitjar l'estadi del Sant Martí de Tucumán, on va viure tants anys.

La passió pel futbol va posar fi a la vida de Nahuel

Cinc anys abans, el 2016, Nahuel i tres amics van decidir viatjar amb cotxe per veure el seu equip davant el rival Libertad de Sunchales. Durant el trajecte de tornada, van tenir un accident mortal.

Muntatge amb dues fotos de Nahuel Pérez
Nahuel va morir quan tornava de veure el seu equip de futbol | Nahuel Pérez

El seu cotxe va impactar de cara contra un camió i els quatre joves van morir a conseqüència de la col·lisió. Les paraules de Nahuel abans del viatge encara ressonen a les orelles de Miguel Àngel: «Pare, jo vull anar-hi, jo vull anar a Santa Fe!», recorda amb tristesa.

Tal com explica la germana de Nahuel, el pare no va tenir prou forces per visitar el seu fill fins a dos anys després. Un cop més, la passió pel futbol els va unir quan el seu equip disputava un partit crucial.

Des d'aleshores, pare i fill es retroben cada setmana per escoltar junts els partits de futbol demostrant que «només mor qui és oblidat».